Două sportive din Fălticeni sunt campioane naționale la atletism. Ioana și Ștefania au strălucit și în PoloniaSport

Două sportive din Fălticeni sunt campioane naționale la atletism. Ioana și Ștefania au strălucit și în Polonia

       Accesări: 1292

Sunt ambasadori extraordinari al comunității locale. Nu doar elevii olimpici ne reprezintă cu cinste și contribuie la promovarea imaginii și numelui municipiului Fălticeni pretutindeni în țară, ci și tinerii sportivi. Munca unor antrenori deosebiți și determinarea unor elevi talentați sunt materializate în rezultate de excepție.

Fălticenenii excelează în câteva discipline unde avem campioni naționali și internaționali.

În clubul select al campioanelor, unde se află Aissia Prisecariu (înot), Shara Gușă și Irina Cantoriu(canotaj), pășesc Ioana Răuțu și Ștefania Oanea.

Cele două sportive sunt noile campioane naționale la atletism.

Au în palmares de trei ori mai multe medalii de aur, argint și bronz decât cifra vârstei lor.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Sub „bagheta” unui antrenor de campioni

Ioana și Ștefania sunt, la categoriile lor de vârstă, cele mai bune sportivă din țară în proba de 1.500 de metri (sală și aer liber), respectiv 800 de metri (sală). Ștefania mai are un titlu de vicecampioană tot în proba de 800 de metri.

Antrenorul lor, Alin Findanis, un descoperitor de talente în atletism și antrenor al mai multor campioni naționali la juniori, este încântat de rezultatele obținute. Asta pentru că Ioana și Ștefania se antrenează de trei ani, un timp relativ scurt pentru obținerea unor rezultate de înalt nivel în sportul de performanță.

„Sunt două fete foarte muncitoare și talentate.

Au multe medalii de la competiții importante din țară. Atât probe desfășurate în sală, cât și în aer liber.”, menționează antrenorul Alin Findanis.

„Este o plăcere să lucrezi cu ele. Sunt tinere și ambițioase,

Iar faptul că dețin titlul de campioane naționale este rezultatul determinării lor.”

Medalii de aur și argint la un concurs internațional

Ioana Răuțu are 12 ani și este campioana categoriei Copii 2, iar Ștefania Oanea are 13 ani și este campioana categoriei Copii 1.

Cele două tinere sportive s-au remarcat și la un concurs internațional de atletism, organizat vara aceasta în Polonia.

Au participat 10 țări europene, iar Ioana și Ștefania s-au numărat printre reprezentantele României la această competiție unde, în fiecare probă, au evoluat alături de cei mai buni 80 de sportivi.

Ștefania a cucerit aurul, iar Ioana argintul, fiind cele mai prețioase medalii obținute până acum.

Pe lângă această reușită formidabilă, prietenia dintre cele două tinere campioane s-a cimentat.

Rezultate bune și la școală

Împletesc rezultatele bune de pe pistă cu cele de la învățătură.

Deși nu aleargă după note, Ioana Răuțu și Ștefania Oana sunt două fete inteligente și silitoare ce reușesc să dea satisfacții părinților și prin ceea ce la școală.

Ioana Răuțu este eleva Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, iar Ștefania Oana este elevă la Școala Gimnazială „Alexadru Ioan Cuza”.

Cele două sportive iubesc atletismul pentru că în viziunea Ștefaniei acest sport înseamnă „libertate, strategie și adrenalină, și amplifică dorința de luptă și victorie pe ultimii metri”, în timp ce Ioana „ „vreau să ajungă cât mai sus, să-și depășesc propriile limite și să-și descătușeze energia într-un mod pozitiv”.

Obținerea unor astfel de rezultate necesită multă muncă.

Antrenamente zilnice cu exerciții specifice și kilometri alergați în fiecare săptămână. Pauză fac, uneori, doar duminica. Atunci când sunt competiții, fetele de aur din Fălticeni, Ioana și Ștefania, renunță și la orele de tihnă și relaxare din această zi, pentru a fi cele mai bune pe pista de alergat.

ȘTIRI