Comuna Baia și Orașul Dolhasca vor avea creșe  moderne. Finanțarea proiectelor de investiții este aprobatăRural

Comuna Baia și Orașul Dolhasca vor avea creșe moderne. Finanțarea proiectelor de investiții este aprobată

       Accesări: 889

Obiective noi destinate educației ante-preșcolare. Două localități din zona Fălticeni au fost incluse în Programul de construire de creșe, desfășurat la nivel național. Este vorba de comuna Baia și orașul Dolhasca incluse pe lista celor 33 de localități care vor beneficia de acest proiect ce se derulează prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Finanțarea pentru noile creșe din Baia și Dolhasca este aprobată, după cum precizează ministrul Cseke Attila. Lucrările vor fi derulate de Compania Națională de Investiții.

Veste este cât se poate de bună pentru zeci de familii tinere.

În ambele localități vor fi construite creșe din categoria „mică”. Clădirea, construită după un proiect tip, va avea maxim patru grupe pentru 40 de copii.

Valoarea proiectului se ridică la peste 12 milioane de lei.

Codrin Benta

Creșele vor fi untiăți moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile.

Autoritățile comunei Baia au achiziționat în centrul localității suprafețe de teren ce însumează 11.000 mp, pentru trei noi obiective.

Unul dintre acesta este creșa, ce va fi construită în zona apropiată de clădirea Primăriei. Tot aici sunt plănuite să fie ridicate viitorul muzeu al satului și o sală de sport cu tribună și suprafață sintetică.

La momentul actual, prima creșă „verde” din țară este construită la Fălticeni. Lucrările din proiect sunt executate în proporție de 70%.

ȘTIRI