Sală de sport ultramodernă în comuna Boroaia. Obiectivul prinde contur la doar două luni de la începerea lucrărilorRural

Sală de sport ultramodernă în comuna Boroaia. Obiectivul prinde contur la doar două luni de la începerea lucrărilor

       Accesări: 1488

Sportul înseamnă sănătate. Rolul acestuia în viața elevilor este esențial, beneficiile la nivel fizic și psihic fiind multiple. Multe școli din mediul rural nu dispun de o sală adecvată pentru desfășurarea orelor de educație fizică și însă acest lucru se va schimba și în comuna Boroaia.

Aici se desfășoară lucrări de amenajare pentru o sală modernă pentru practicarea mai multor sporturi de masă.

Investiția este realizată cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, proiectul fiind depus de autoritățile comunei Boroaia în anul 2020, finanțarea fiind obținută în anul 2022.

După numai două luni și jumătate de la deschiderea șantierului noua sală de sport prinde contur.

Obiectivul este construit lângă Școala Gimnazială „Vasile Tomegea”, valoarea proiectului fiind de 6,7 milioane de lei. În această sumă sunt incluse și racordul la utilități, dar și dotările sălii de sport.

Primarul Vasile Berariu va depune, zilele viitoare, un nou proiect pentru accesarea de fonduri privind noi dotări care vor veni în completarea celor actuale.

Proiectul este materializat de Simion Tehnoconstruct

Firma care se ocupă de amenajarea obiectivului este Simion Tehnoconstruct, cea care s-a ocupat de blocul ANL din Fălticeni, dar și de noua creșă din Fălticeni, prima creșă „verde” din România, realizată într-un timp record, de numai 3 luni și 3 săptămâni.

Edilul comunei Boroaia s-a arătat încântat de prezența constructorului botoșănean, care și la Boroaia este în grafic cu lucrările. Durata execuției este de 10 luni și două săptămâni, astfel încât obiectivul va putea fi predat către Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” la începutul noului an școlar 2023-2024.

„Finanțatorul acestui obiectiv este Compania Națională de Investiții care s-a ocupat de procedura privind achizițiile publice. Valoarea inițială este 7,7 milioane de lei, dar după licitație prețul a scăzut la 6,7 milioane de lei.”, a explicat primarul Vasile Berariu. „Când am auzit că cea care va pune în operă sala de sport din comuna Boroaia, va fi firma care urma să finalizeze noua creșă din Fălticeni, m-am bucurat. Ca drept dovadă, la sfârșitul lunii ianuarie, iar lucrările la structurile din beton sunt încheiate. Acum se lucrează la partea de confecții metalice.”

Sala va fi omologată pentru mai multe sporturi de masă

Sala de sport din comuna Boroaia, a treia investiție de acest gen din zona Fălticeni, este realizată după un proiect tip. Tribuna va avea 180 de locuri, iar suprafața de joc va permite practicarea mai multor sporturi de masă pentru handbal, volei, tenis, baschet, futsal.

Construită pe o structură metalică, sala va avea beneficia de dotpri deosebite.

Printre acestea se numără și suprafața de joc, realizată dintr-un material cauciucat, de ultimă generație, cu rol aderent și protector (amortizant).

Condițiile oferite vor fi la superlativ.

Obiectivul va dispune de tot ceea ce ar trebui să aibă o sală de sport ultramodernă: vestiare pentru elevi și profesori, dușuri și grupuri sanitare. Pereții vor fi căptușiți cu un material special din PVC.

Sala de sport este al treilea proiect finanțat de CNI, după reabilitarea și modernizarea drumurilor afectate de calamități și cel destinat reabilitării capitale și modernizării Căminului Cultural Moișa.

ȘTIRI