Două absolvente din Fălticeni au fost celebrate la Gala Performanței. Premii pentru Daria Purdilă și Simina BuculeiEducație

Două absolvente din Fălticeni au fost celebrate la Gala Performanței. Premii pentru Daria Purdilă și Simina Buculei

       Accesări: 1636

Rezultatele deosebite din educație sunt premiate. Chiar dacă perioada celor mai importante examene din mediul școlar s-au încheiat de mult, responsabilii din Inspectoratul Școlar Județean nu au uitat de performanțele elevilor din vara acestui an. Absolvenții de gimnaziu și liceu, care au obținut media 10, la Evaluarea Națională și Bacalaureat, au fost premiați în cadrul Galei Performanței.

Evenimentul s-a desfășurat miercuri, la Suceava, în aula Colegiului Național „Petru Rareș”, iar printre invitați s-au numărat profesori și directorii unităților de învățământ unde au au performant acești absolvenți de excepție.

Printre cei 21 de laureați din județul Suceava s-au aflat și două eleve din municipiul Fălticeni.

Daria Purdilă, fostă elevă de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu”, și Simina Buculei, fostă elevă de la Colegiul Național „Nicu Gane”, au fost premiate în cadrul acestei festivități.

Cele două absolvente, ambele cu 10 pe linie în toți anii de școală, au primit diplome de excelență, cupe, plachete, flori, dar și premii sub forma unor stimulente financiare în valoare de 2.000 și respectiv 5.000 de lei.

Sumele necesare acordării stimulentelor financiare provin de la Ministerul Educației.

În cadrul festivității au fost premiați directorii unităților școlare, dar și profesorii care au contribuit la formarea acestor elevi de elită.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului „Povestește și dă mai departe – Călătorie către succes”, al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, finanțat de către Consiliul Județean Suceava.

ȘTIRI