Trei șoferi din Preutești, Bogdănești și Slatina au fost depistați în flagrant. Ei conduceau sub influența alcooluluiRural

Trei șoferi din Preutești, Bogdănești și Slatina au fost depistați în flagrant. Ei conduceau sub influența alcoolului

       Accesări: 4737

Condusul autovehiculelor sub influența alcoolului este o poveste fără sfârșit. Zona Fălticeni nu duce lipsă de astfel de șoferi care reprezintă un pericol public. Dosarele penale sunt întocmite cu zecile de către lucrătorii Poliției Rutiere și cei de la Secțiile de Poliție Rurală care continuă acțiunile preventive.

Numai într-o singură zi, vineri, 11 noiembrie, pe timpul serii, în decurs de două ore, au fost depistați în flagrant trei șoferi care conduceau sub influența alcoolului.

Polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe drumul comunal Leucușești, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 29 ani.

Întrucât emana halenă alcoolică i s-a solicitat testarea cu aparatul etilometru și întrucât a refuzat testarea a fost condus la Spitalul Municipiului Fălticeni.

Șoferul, un localnic, a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal privind infracţiunea de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice”.

Codrin Benta

Un alt caz este cel depistat de lucrătorii Poliției Rutiere Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe DJ 155A, pe raza comunei Bogdănești.

Aceștia au oprit pentru control autoturismul condus de către un localnic de 36 ani, și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest.

Aparatul a indicat un rezultat de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

Și polițiștii din cadrul S.P.R. 7 Malini au depistat un caz similar.

În timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe DJ 209 A, pe raza localității Găinești, comuna Slatina, au oprit pentru control autoturismul condus de către un tânăr de 20 ani.

Șoferul, localnic, emana halenă alcoolică fiind testat cu aparatul etilotest.

Aparatul a indicat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

În aceste ultime două cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

ȘTIRI