Distincție acordată preotului Petru Irimescu pentru remarcabila sa activitate din cadrul bisericii și comunitățiiReligie

Distincție acordată preotului Petru Irimescu pentru remarcabila sa activitate din cadrul bisericii și comunității

       Accesări: 1169

Este iubit, respectat și căutat pentru sfaturile sale minunate. Preotul Petru Irimescu este unul dintre marii duhovnici ai românilor, care și-a închinat viața bisericii, credinței și oamenilor. În cei peste 50 de ani de preoție a ctitorit numeroase biserici, pe ale cărora pisanii, din modestie, a refuzat să-și pună numele.

Cu sprijinul oamenilor de bine a zidit și restaurat opt biserici, din Rădășeni, Lămășeni, Pocoleni, Valea Glodului, Merești, Pleșești, dar și Biserica Mănăstirii Buciumeni și Biserica Spitalului Municipal Fălticeni.

Este promotorul și înfăptuitorul construirii de case parohiale, case sociale și clopotnițe pentru diferite parohii.

De patru decenii slujește la Biserica “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Rădășeni, cunoscută ca Biserica Albă, aducând lumină și speranță în viața creștinilor.

Predicile preotului Petru Irimescu au, în esența lor, lumina și adevărul și sfințenia care călăuzesc sufletele spre veșnicie.

Codrin Benta

Oameni din toate colțurile țării ajung la Biserica Albă pentru a-i afla sfatul și îndrumarea. De ani buni, la ușa bisericii vin zilnic numeroși pelerini care așteaptă, cu sufletul încărcat de probleme, să-l întâlnească pe preotul Petru Irimescu.

Pentru toate aceste fapte de credință, făurite în slujba aproapelui, preotul Petru Irimescu a fost distins cu Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție acordată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, pentru remarcabila activitate în slujirea Bisericii și Comunității.

Distincția i-a fost acordată cu ocazia Sfințirii Casei Sociale din cadrul Parohiei Pleșești, localitatea unde s-a născut Petru Irimescu în urmă cu 78 de ani.

Ca semn al prețuirii și recunoștinței pentru meritele deosebite în promovarea și susținerea valorilor creștin-ortodoxe românești, preotul Petru Irimescu a primit în urmă cu mai mulți ani titlul de „Cetățean de Onoare” al Comunei Rădășeni”.

ȘTIRI