Dispar platformele de depozitare pentru gunoi. Primăria Fălticeni le va înlocui cu containere subteraneExclusiv

Dispar platformele de depozitare pentru gunoi. Primăria Fălticeni le va înlocui cu containere subterane

       Accesări: 2722

Schimbări radicale în toate cartierele orașului. Municipiul Fălticeni va face un pas important în direcția depozitării gunoiului menajer și a deșeurilor reciclabile. Toate platformele exterioare de colectare vor fi înlocuite cu platforme subterane.

În acest fel, municipalitatea va renunța la tomberoane și coșuri de gunoi.

Spațiile insalubre, inestetice și din care proveneau tot timpul mirosuri neplăcute vor dispărea în totalitate.

Platformele actuale vor fi înlocuite treptat în toate cartierele din municipiul.

Prin această măsură, autoritățile locale vor ca Fălticeniul să devină localitate urbană din regiunea Moldovei cu un sistem modern pentru colectarea integrată gunoiului.

Cele 12 platforme de depozitare a gunoiului vor fi înlocuite cu containere subterane.

Proiectul prevede două până la patru coșuri pentru deșeuri reciclabile pe fiecare platformă subterană, în care vor fi introduse, prin intermediul unui sistem culisant rotativ, materiale plastice, metal, sticlă, hârtie și carton, și alte câteva coșuri pentru gunoiul menajer.

Înlocuirea actualelor platforme exterioare va începe din anul 2020.

Noile platforme vor avea dublă destinație, pentru colectare selectivă și colectare de gunoi menajer.

Sistemul și va fi integrat într-un grup de opt containere îngropate, amplasate pe o structură din beton.

Investițiile vor fi suportate integral din bugetul local.

„Ne dorim platforme curate și un mod de colectare selectivă și depozitare a gunoiului menajer într-un mod civilizat. Renunțăm la spațiile de depozitare pentru un sistem modern și util.”, a declarat primarul Cătălin Coman în exclusivitate pentru Cronica de Fălticeni. „Toate platformele actuale, cu depozitare supraterană vor fi înlocuite cu platforme subterane. Ne-am propus ca în următorii trei ani să facem această schimbare.”

Fiecare platformă va fi construită pe o structură din beton și va include patru până la opt sisteme de depozitare individuală, sisteme echipate cu containere de mare capacitate.

Pe fiecare punct de colectare din Fălticeni vor exista unul sau două containere destinat colectării selective a deșeurilor reciclabile.

În bugetul pe anul viitor vor fi prinse sumele necesare pentru cel puțin trei astfel de platforme subterane.

Investiția pentru un astfel de obiectiv, în funcție de numărul de containere subterane, va fi de aproximativ 120.000 pentru modulul cu patru containere și de circa 250.000 de lei pentru cele cu până la opt containere subterane.

Cea mai nouă platformă subterană pentru colectarea gunoiului menajer și prima care va oferi posibilitatea colectării deșeurilor reciclabile este construită în cartierul Republicii, lângă Școala Gimnazială „Ioan Ciurea”. Lucrările au început pe 16 decembrie.

ȘTIRI