Deszăpeziri cu eforturi consistente în comunele Baia, Forăști, Cornu Luncii, Boroaia, Vadu Moldovei și BuneștiRural

Deszăpeziri cu eforturi consistente în comunele Baia, Forăști, Cornu Luncii, Boroaia, Vadu Moldovei și Bunești

       Accesări: 713

Au fost zile de foc pentru edilii mai multor comune. Ninsorile abundente și viscolul au pus stăpânire pe zona Fălticeni, vremea severă ducând la blocarea drumurilor comunale, străzi și ulițe. Stratul de zăpadă depus a făcut imposibilă deplasarea mașinilor, iar odată cu închiderea drumurilor județene, situația s-a complicat și mai mult.

Deszăpezirile au fost făcute cu eforturi consistente în comunele Baia, Forăști, Boroaia, Cornu Luncii, Vadu Moldovei, Bunești, Râșca, Mălini și Bogdănești.

Stratul de zăpadă a depășit 1,5 – 2 metri pe carosabil, mai ales acolo unde drumurile publice se aflau lângă un câmp deschis.

Autoritățile locale au mobilizat toate utilajele din dotare și au reușit să îndepărteze nămeții de pe carosabil.

Echipele au lucrat ore în șir pentru ca fiecare drum să fie redat circulației.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În unele comune, precum Forăști, Baia, Slatina, Bogdănești și Râșca, autoritățile locale s-au implicat și în deszăpezirea drumurilor județene, pentru ca localnicii să se poată deplasa cu mașinile personale sau cu mijloacele de transport în comun.

Mai mult decât, primarii sau gândit și la ce este mai rău, situații critice, incendiu sau urgență medicale, un motiv în plus pentru ca drumurile de la intrarea în comună să fie practicabile.

În mod indirect, edilii au dat o mână de ajutor autorităților județene, care au reacționat cu întârziere.

Imaginile din timpul deszăpezirilor vorbesc de la sine și arată amploarea lucrărilor desfășurate pe drumurile comunale din Baia, Forăști, Boroaia, Cornu Luncii, Vadu Moldovei, Bunești, Râșca, și Bogdănești.

Baia

Boroaia

Bogdănești

Bunești

Cornu Luncii

Forăști

Vadu Moldovei

ȘTIRI