Restaurantele își pot relua activitatea în interior. Se menține interdicția pentru activități de tip bar și discotecăActualitate

Restaurantele își pot relua activitatea în interior. Se menține interdicția pentru activități de tip bar și discotecă

       Accesări: 728

Guvernul României a adoptat luni, 31 august, o Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Prin modificările adoptate astăzi, au fost implementate ultimele recomandări transmise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care vor intra în vigoare începând de marți, 1 septembrie 2020.

Se permite reluarea activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști. Activitatea poate fi reluată în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

Administratorii restaurantelor și cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât și a celor de la interior, trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă.

Se menține interdicția pentru activități de tip bar/club/discotecă.

Alma Clinic

S-a decis reluarea activității cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție.

De asemenea, s-a hotărât creșterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

ȘTIRI