Profilul unei eleve eminente. Daria Purdilă încheie ca șefă de promoție și cu 10 pe linie și la Evaluarea NaționalăSpecial

Profilul unei eleve eminente. Daria Purdilă încheie ca șefă de promoție și cu 10 pe linie și la Evaluarea Națională

       Accesări: 7343

Este unul dintre elevii eminenți ai generației sale. Daria Purdilă și-a încheiat parcursul din ciclul gimnazial, perioadă în care a fost nedespărțită de nota 10. Eleva Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu” este singurul absolvent din Fălticeni cu media maximă la Evaluarea Națională și unul dintre cei opt din județul Suceava care au reușit această performanță.

Daria se află deja la un pas de viața de liceu, pe care o va începe din toamnă, însă reușita de la examen este suma rezultatelor excelente obținute în cei opt ani de școală.

Ambițioasă, autodidactă și prietenă bună cu studiul, eleva a urcat treptele concursurilor de nivel olimpic, pentru ca în ultimul an de gimnaziu să reușească performanța de a participa la Olimpiada Națională de Limba Engleză.

Anul școlar 2021-2022 l-a încheiat ca șefă de promoție, alături de alte două eleve, Daria reușind să confirme valoarea cunoștințelor acumulate prin media 10 obținută la Evaluarea Națională.

Odată atins vârful aisbergului, satisfacția este imensă, însă, în egală măsură, bucuria pe care Daria le-a făcut-o părinților este poate mai importantă decât propria ei bucurie.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Așa părinți, așa elev

Daria Purdilă s-a născut într-o familie în care ambii părinți sunt profesori.

Cu modele de bună practică în viața de zi cu zi, Daria nu putea decât să fie un model la rândul său pentru alți colegi. Anii de studiu s-au înșiruit cu note și medii de 10 pe linie, iar secretul este perseverența.

Același element este doar unul dintre ingredientele pe care Daria l-a folosit, alături de concentrare și inteligență, în formula aplicată la probele Evaluării Naționale.

Eleva de 10 nu și-a propus tot un 10 la examen, dar obiectivul a fost, oricum, un rezultat pe măsura potențialului ei. Chiar dacă rezultatele ei școlare sunt suportul moral perfect, Daria este modestă și spune că nu se aștepta să fie prima pe oraș.

„Este copleșitor! Nu m-am gândit niciodată că o să ajung prima pe oraș. Înăuntrul meu am sperat mereu că voi fi de nota 10, dar nu m-am lăsat să visez niciodată la asta.

Nu am căutat performanța.”, ne-a declarat Daria Purdilă.

Am fost conștiincioasă și perseverentă. Pot să spun că performanța m-a găsit pe mine. Obiectivul meu era peste 9,50”.

În ceea ce privește subiectele, Daria consideră că au fost ușoare cele de la limba română și de complexitate medie cele de la matematică.

Iar secretul unei medii de 10 la Evaluarea Națională este să fii constant, statornic, dedicat și să înveți cu aceeași măsură mereu.

Profesori care inspiră și oferă

Proporția reușitei la examen este greu de împărțit în relația elev-profesor. Întrebată cât la sută îi revine ei, și cât la sută profesorilor, Daria are un răspuns de nota 10.

„Nu pot să-mi asum deloc meritele în totalitate. În spatele meu se află o întreagă echipă de profesori care m-au susținut, ajutat și îndrumat spre a-mi urma visurile și spori încrederea în mine.”, mărturisește Daria.

„De fiecare dată ei au crezut în mine, chiar și în momentele atunci când eu nu credeam în mine.

Le mulțumesc foarte recunoscătoare pentru că m-au îndrumat pe acest drum și m-au ajutat să ajung la acest rezultat.”

Daria a avut parte de profesori minunați. Profesori care au inspirat-o și au oferit experiențe educaționale care i-au rămas la suflet. O spune fără preget, în cuvinte simple.

Cei opt ani la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” au fost pentru ea o călătorie.

În acest periplu s-a descoperit pe ea, a trăit provocări noi și a întâlnit oameni de la care a învățat multe lucruri folositoare pentru viitor.

Încotro, Daria?

Eleva de 10 și-a ales locul pentru următorii patru ani.

Ea va studia la Colegiul Național „Petru Rareș”, colegiu unde își dorea să intre de la început. Acum că are media 10, una dintre cele opt din județ, visul s-a împlinit.

Daria Purdilă va fi eleva care va continua să reprezinte orașul natal, Fălticeni, printre alți zeci de elevi suceveni buni și foarte buni, un mediu unde va putea excela și performa mai departe.

Profesorii sunt convinși că despre ea, eleva care le-a adus atâtea satisfacții, se vor auzi lucruri frumoase și în viitor.

Așa cum spunea și ea, în spatele tuturor acestor reușite se află o echipă de profesori, iar printre ei se numără Alina Pintilii, dirigintă și profesoară de limba română, și Costică Parfenie, profesor de matematică, mentorii de la cele două discipline de la Evaluarea Națională.

Ambii profesori i-au conturat Dariei Purdilă același profil: elevă de succes, un copil dotat intelectual, de care te bucuri la fiecare lecție, persoană ambițioasă, talentată, iubitoare de carte, capabilă să-și gestioneze emoțiile, și care, mai ales, știe drumul ce duce spre absolutul din catalog. Nota 10.

ȘTIRI