Creșă nouă în municipiul Fălticeni. Autoritățile locale au predat terenul către CNI. Unde va fi construită clădireaLocal

Creșă nouă în municipiul Fălticeni. Autoritățile locale au predat terenul către CNI. Unde va fi construită clădirea

       Accesări: 1890

Un proiect nou va prinde contur la nivel local. Municipiul Fălticeni va avea prima creșă, după aproximativ 30 de ani, care va fi un real ajutor pentru câteva zeci de familii. Construirea acestui obiectiv urmează să înceapă în viitorul apropiat.

Compania Națională de Investiții se va ocupa aproape în totalitate de acest proiect, cu excepția lucrărilor destinate amplasării utilităților, care vor reveni administrației locale.

După aprobarea finanțării proiectului, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, urmează etapa predării amplasamentului pentru deschiderea șantierului. Consilierii locali se vor întruni miercuri, 20 octombrie, pentru a vota proiectul de hotărâre care permite inițierea acestei proceduri.

Predarea amplasamentului, pe bază de protocol, este posibilă după ce două etape necesare, în proiect, au fost îndeplinite.

Prima se leagă de schimbarea destinației terenului, proprietate publică a municipiului Fălticeni, pe care va fi construită creșa, ce face parte din baza materială a Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, schimbare motivată de edificarea clădirii.

A doua este votul Consiliului de Administrație al aceluiași colegiu, privind schimbarea destinației amintite, vot acordat în unanimitate.

Unde va fi construită?

Creșa va fi amplasată pe strada Nicolae Beldiceanu, pe terenul dintre între Grădinița cu Program Prelungit „Pinocchio” și corpul B al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”.

Clădirea va avea 3.140 mp și va fi structurată pe două nivele, parter și un etaj, va dispune de încăperi spațioase pentru șapte grupe și toate facilitățile unui obiectiv modern.

Proiectul, unic în județul Suceava, și prevede 85-90 de locuri, pentru o creșă medie.

La exterior va fi construit un loc de joacă și o parcare.

În țară mai există doar un singur proiect de creșă, cel de la Cluj-Napoca, finanțat de CNI.

Obiectivul destinat municipiului Fălticeni va integra soluții moderne și eficiente pentru asigurarea unui confort termic ridicat și a unui consum energetic scăzut.

ȘTIRI