Corul Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” s-a clasat pe primul loc la etapa județeană din cadrul Olimpiadei CoraleEducație

Corul Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” s-a clasat pe primul loc la etapa județeană din cadrul Olimpiadei Corale

       Accesări: 796

Un nou succes bifat în competițiile muzicale. Corul Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” s-a remarcat la etapa județeană din cadrul Olimpiadei Naționale Corale, reușind să-și adjudece locul întâi. Concursul s-a desfășurat vineri, 3 martie, la Centrul „Arta” din Suceava.

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava sub egida anului omagial și comemorativ Ciprian Porumbescu.

Corul „Armonia”, îndrumat de profesoara Mirabela Apopei, s-a clasat pe primul loc la secțiunea „Gimnaziu”. Cu o prestație impecabilă, grupul vocal, format din 30 de elevi ai școlii fălticenene, i-a impresionat pe membrii juriului.

Performanța obținută la faza județeană le-a asigurat participarea la etapa zonală care va avea loc la Bacău.

Ultima etapă, cea națională, va fi organizată la Piatra Neamț.

În cadrul olimpiadei de la Suceava au fost prezente coruri de la învățământul gimnazial și liceal, formații vocale din cluburi și palate ale copiilor.

Printre participanți s-au mai aflat Corul Seminarului Teologic Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” și Corul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”.

Corul „Armonia” este unul de succes, având la activ mai multe premii valoroase obținute la concursuri importante.

Unul dintre cele mai importante momente din activitatea corului Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” s-a petrecut anul trecut, când elevii coralei „Armonia” au fost invitați să cânte alături de prestigiosul cor „Madrigal”, în cadrul concertului de colinde susținut la Teatrul „Matei Vișniec” din Suceava.

ȘTIRI