Fălticenenii sunt invitați la Noaptea Cercetătorilor Europeni. Evenimentul are loc în centrul orașuluiLocal

Fălticenenii sunt invitați la Noaptea Cercetătorilor Europeni. Evenimentul are loc în centrul orașului

       Accesări: 2722

Comunitatea celor mai prietenoși cercetători aduce știința în stradă. Un eveniment inedit, dedicat cercetării, va fi organizat pentru prima dată și la Fălticeni. Noaptea Cercetătorilor Europeni este dedicat copiilor, tinerilor, dar și persoanelor adulte care vor să cunoască mai bine lumea înconjurătoare.

Profesorul doctor Petru Crăciun va fi gazda întâlnirii cu publicul dornic de cunoaștere, care vrea să exploreze împreună lumea științei.

Noaptea Cercetătorilor Europeni va avea loc în Piața „Nada Florilor” unde vor fi amplasate mese pentru diferite experimente, dar și telescoape prin care vor putea fi observate planetele și stelele.

Astronomia își va dezvălui, astfel, toate secretele, iar noile tehnologii îi vor uimi pe vizitatori prin beneficiile pe care le aduc vieții cotidiene.

Pasionații de robotică vor putea explora mai bine acest domeniu, interacționând cu echipe de elevi ce au participat la competiții naționale și internaționale de robotică.

Codrin Benta

Educația pe teme ecologice nu va lipsi nici ea de la eveniment, publicul având ocazia să conștientizeze mai bine problemele de mediu cu care se confruntă societatea actuală și să afle cum se pot implementa soluții utile.

Descoperirile arheologice recente vor fi bine puse în valoare, prin prezentări interactive ale cercetătorilor în acest domeniu, iar reconstituirile istorice vor transpune vizitatorii în epoci de poveste, oferindu-le o experiență unică.

„Așteptăm publicul de toate vârstele la acest eveniment de deosebit. Vom explica, vom interacționa și vom trăi experiențe unice, de neuitat, la Noaptea Cercetărilor Europeni!”, a explicat profesorul Petru Crăciun. „Sunt convins că fălticenenii vor fi alături de noi la această primă ediție, un eveniment organizat la nivel internațional care reunește pasiunea, curiozitatea și știința într-un singur loc. Ne vedem la Ceasul din centru!”

Noaptea Cercetărilor Europeni se prefigurează un eveniment la superlativ.

​Aici vor fi întâlniți cei mai prietenoși cercetători, iar cei prezenți vor avea ocazia să facă cele mai trăsnite experimente, să vadă și să asculte prezentările celor mai inovative proiecte.

Știința intră în casele publicului, printr-o colecție de ateliere reprezentative tuturor orașelor organizatoare din țară, vizitatorii având ocazia să interacționeze cu cercetătorii într-o manieră relaxantă și educativă.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria acțiunilor Marie Skłodowska-Curie, fiind un eveniment ce a atras până acum peste 2 milioane de vizitatori, reușind să inspire următoarele generații de cercetători. Evenimentul oferă oamenilor de știință șansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul științei și oamenii din spatele experimentelor.

Peste 400 orașe europene și nu numai vor găzdui întâlniri cu cercetători și oameni de știință, iar publicul va avea ocazia să-i cunoască și să înțeleagă mai bine impactul pe care munca acestora îl are asupra vieții cotidiene. Municipiul Fălticeni se aklătură celor 20 de orașe importante din țară care organizează acest eveniment.

Noaptea Cercetătorilor Europeni își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Prin intermediul atelierelor, participanții au ocazia să interacționeze cu cercetătorii într-o manieră relaxantă și educativă. Evenimentul oferă oamenilor de știință șansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul științei și oamenii din spatele experimentelor.

Contrar denumirii, Noaptea Cercetărilor, evenimentul va fi organizat la Fălticeni pe timp de zi. Acesta se va desfășura sâmbătă, de la ora 10 la 13, în Piața Nada Florilor.

Colegiul Național „Nicu Gane” și Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” sprijină logistic acest eveniment cu rezonanță internațională.

ȘTIRI