Controale rutiere în Vadu Moldovei și Fântâna Mare. Două mașini aveau portbagajele pline cu articole pirotehniceRural

Controale rutiere în Vadu Moldovei și Fântâna Mare. Două mașini aveau portbagajele pline cu articole pirotehnice

       Accesări: 3184

Polițiștii au lansat Acțiunea „Foc de artificii”. În cadrul acesteia au fost efectuate inclusiv controale pe linie rutieră, captura realizată de oamenii legii fiind impresionantă. Peste 1.000 de kilograme de materiale pirotehnice au fost indisponibilizate, în trei cauze fiind întocmite dosare penale.

Două controale efectuate pe raza localităților Vadu Moldovei și Fântâna Mare, pe baza informațiilor pe care le dețineau oamenii legii, au dat peste cap planurile șoferilor care dețineau articole pirotehnice.

Verificările au fost făcute în traficul auto, la orele serii, pe 24 noiembrie.

Polițiștii au oprit pentru un control, în jurul orei 19.30, pe raza comunei Fântâna Mare, un autoturism condus de un tânăr de 21 ani, din județul Iași.

Oamenii legii au verificat habitaclului autoturismului, și au constatat că în vehicul erau transportate mai multe cutii. Întrebând conducătorul auto despre conținutul acestora, el a spus că sunt petarde și artificii pe care intenționează să le folosească cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Și în portbagajul mașinii au fost găsite materiale pirotehnice. Oamenii legii au identificat cantitatea de 94 kg, diverse categorii de articole pirotehnice, deținute și transportate fără drept.

Articolele pirotehnice menționate au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În aceeași zi, la ora 21, polițiștii au oprit pentru control, în localitatea Vadu Moldove, un autoturism condus de către un bărbat, de 48 ani, din municipiul Iași.

După controlul efectuat, agenții au găsit 137 de kilograme articole pirotehnice, diverse categorii, deținute și transportate fără drept de către șofer.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale dosar penal privind infracțiunea de „orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, care urmează a fi soluționat procedural, prin unitatea de parchet competentă.

Articolele pirotehnice menţionate au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetarilor.

Conducătorul auto din Iași a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei pentru faptul că avea ITP expirat, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase – IPJ Suceava au documentat activitatea infracțională a unor persoane cu preocupări în sfera achiziționării, depozitării, transportului și comercializării ilegale de materiale pirotehnice, efectuând ulterior o percheziție la locuința unui bărbat de 36 ani din comuna Baia.

În continuarea cercetărilor efectuate, prin administrare de material probator și coroborarea datelor și informațiilor obținute investigativ, polițiștii, împreună cu o grupă din cadrul S.A.S., și lucrători ai Compartimentului Pirotehnic, au pus în executare mandatul de percheziție domiciliară.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat în locuință 806 kg de materiale pirotehnice, diverse categorii, deținute ilegal, cu scopul de a fi comercializate.

Articolele pirotehnice, în valoare de circa 200.000 lei, au fost ridicate in vederea continuării cercetărilor.

ȘTIRI