Magdalena Rusu este „Cetățean de Onoare” al județului Suceava. Campioana din Baia deține alte cinci premiiSport

Magdalena Rusu este „Cetățean de Onoare” al județului Suceava. Campioana din Baia deține alte cinci premii

       Accesări: 627

Un gest de prețuire pentru cei mai buni ambasadori ai României. Canotorii suceveni care s-au remarcat la Campionatul Mondial din acest an, au primit distincții pentru performanțe deosebite. Acestora li s-au înmânat titlurile de „Cetățean de Onoare” al județului Suceava.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul ședinței solemne de marți, 28 noiembrie, cu ocazia Zilei Bucovinei.

Distincțiile au fost conferite de Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

Au mai fost prezenți consilieri județeni, prefectul și primarul Sucevei, parlamentari, rude și prieteni de familie ai campionilor.

Cinci canotori ai lotului național, printre care și Magdalena Rusu, au primit titlurile de „Cetățean de Onoare” al județului Suceava conferite, prin vot unanim, de Consiliul Județean.

Îmbrăcați în port popular, sportivii au primit distincțiile, dar și buchete de flori.

Magdalena Rusu a fost însoțită de părinți, de nașii de botez și de preotul din sat.

Multiplă campioană națională, iar de anul acesta campioană europeană și mondială la seniori, sportiva originară din comuna Baia și-a exprimat gratitudinea pentru acordarea de „Cetățean de Onoare” al județului Suceava, despre care a spus că se simte onorată, că acest titlu arată că munca lor este apreciată și că pot duce numele județului Suceava cât mai sus.

Magdalena Rusu mai deține un premiu de excelență în sport, acordat anul acesta, un titlu de Cetățean de Onoare al Comunei Baia, în anul 2020, și două distincții din partea Ministerului Tineretului și Sportului pentru rezultatele deosebite în competițiile internaționale.

Ea are la activ 60 de medalii de aur, argint și bronz.

Singurul titlu care îi lipsește din palmares este cel de campioană olimpică. Acesta este noul ei obiectiv, dar și al colegelor cu care concurează în barca de 8+1, la viitoarele jocuri olimpice de la Paris, ce se vor desfășura în anul 2024.

ȘTIRI