Controale la două gatere din comuna Râșca. Amenzi în valoare de 16.000 lei și circa 50 m.c. de lemn confiscatRural

Controale la două gatere din comuna Râșca. Amenzi în valoare de 16.000 lei și circa 50 m.c. de lemn confiscat

       Accesări: 814

Oamenii legii continuă acțiunile pe linie silvică. În vizorul acestora sunt nu doar transporturile de lemn, ci și activitatea agenți economici care au ca profil debitarea, depozitarea și comercializarea de material lemnos. Cele mai recente controale au fost desfășurate la două gatere din comuna Râșca.

Vizita polițiștilor s-a lăsat cu amenzi și material lemnos confiscat.

Pe baza informațiilor deținute la nivelul Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol. din cadrul I.P.J. Suceava, lucrătorii de poliție au acționat împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, într-o activitate de control pe linia achiziționării, debitării și comercializării de materiale lemnoase.

Au fost vizate două firme cu depozite învecinate și nedelimitate din satele Râșca și Slătioara.

Controalele, desfășurate în perioada de 21 – 23 iunie, au scos la iveală nereguli, iar oamenii legii au arătat toleranță zero.

Alma Clinic

Polițiștii și lucrătorii silvici au procedat la efectuarea stocului faptic al materialului lemnos deținut în depozitul societăților, fiind realizată balanța dintre stocurile scriptice raportate în SUMAL 2.0 și stocurile faptice de material lemnos inventariate în depozitul societăților.

La operatorul economic satul Râșca, în urma controlului, oamenii legii au descoperit că acesta deține cantitatea de 10,1 mc lemn rotund de lucru rășinoase, fără documente care să ateste proveniența legală.
Firma nu avea împrejmuit depozitul pe toate laturile, conform normelor în vigoare, respectiv a efectuat fotografiile aferente unui număr de patru avize de însoțire a materialului lemnos din care nu s-a putut distinge încărcătura.

Polițiștii au dispus amendarea agentului economic, aplicându-se trei sancţiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 10,1 mc lemn de lucru rășinoase în valoare de 2.555 lei.

La cea de-a doua unitate economică, din satul Slătioara, s-a constatat că operatorul deține în depozitul societății din sat Slătioara, cantitatea de 39,21 mc lemn rotund de lucru rășinoase fără documente care să ateste proveniența legală.

Ți în acest caz, operatorul economic nu avea împrejmuit depozitul pe toate laturile conform normelor în vigoare.

Polițiștii s-a dispus amendarea societății, aplicându-se două sancţiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei.

Ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 39,21 mc lemn de lucru răsinoase în valoare de 9.999 lei, materialul lemnos fiind predat în custodia Ocolului Silvic Fălticeni.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

ȘTIRI