Picturile unei eleve talentate din comuna Rădășeni dau culoare Inspectoratului Școlar Județean SuceavaEducație

Picturile unei eleve talentate din comuna Rădășeni dau culoare Inspectoratului Școlar Județean Suceava

       Accesări: 2062

Creativitatea este un pas spre succes. Picturile unei talentate eleve din comuna Rădășeni i-au cucerit pe profesorii, pe colegii de școală, dar și juriile unor concursuri, prin frumusețea și simplitatea cu care redau lumea înconjurătoare, farmecul anotimpurilor și universul credinței. Reușitele, aprecierile și experiențele adunate în ultimii doi ani au fost tot atâtea motive pentru demers la timpul și locul potrivit.

Încântată de ceea ce Denisa Roman transmite prin lucrările ei, profesoara pentru învățământ primar Ana Iordachi, în calitate de îndrumătoare, s-a gândit și la organizarea unei expoziții într-o instituție publică.

Eleva etalează zilele acestea 27 de picturi reunite sub titulatura „Culorile copilăriei”.

Lucrările, dominate de nuanțe delicate, pot fi admirate până la începutul lunii iulie în sediul Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

La deschiderea expoziției, pe lângă vibrația de culori, emoția și fericirea și-au spus cuvântul.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În fața unui public format din profesori și, deopotrivă, inspectori, autoarea lucrărilor a primit felicitări, încurajări, dar și sfaturi prețioase, inclusiv de la inspectorul general școlar Grigore Bocanci.

Eleva s-a întors acasă mai încrezătoare ca niciodată și cu dorința de a completa minunata sa expoziție.

Denisa Roman este unul dintre copiii de excepție ai școlii românești de la țară.

Fascinată de culoare, cu un spirit explorativ, autodeterminare și o gândire reflexivă, Denisa, elevă în clasa a II-a, la Școala Gimnazială „Ion Lovinescu” Rădășeni, este un copil talentat și iubitor de frumos.

La vârsta ei, de nouă ani, a reușit să realizeze o multitudine de lucrări pe teme diverse, iar în palmaresul său să adune premii valoroase de la diverse competiții artistico-plastice.

Denisa deține locurile II și III la „Olimpiada de benzi desenate” obținute anul trecut și anul acesta, premii oferite de Comitetul Olimpic Român, premiul II la Concursul județean „O carte citită, o lume descoperită” Râmnicu Sărat, Diploma de onoare la Concursul RNDR „Vacanța în satul meu”, acordată de Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Direcția Generala de Dezvoltare Rurală, București, 2022.

La acestea se adaugă premiul I la Concursul si Simpozionul Internațional „Trăire si comuniune – Urcuș spre desăvârșire” (2022), Premiul I la Concursul „Ai și tu talent” (2023), organizat de Primăria Fălticeni, Concursul interjudețean „Pe urmele maestrului Ion Irimescu”- Premiul I special (2023).

ȘTIRI