Conducerea interimară de la Spitalul Județean de Urgență Suceava și-a dat demisiaActualitate

Conducerea interimară de la Spitalul Județean de Urgență Suceava și-a dat demisia

       Accesări: 1201

Evoluție neprevăzută în plină epidemie de coronavirus. Managerul interimar și directorul medical al Spitalului de Urgență Suceava „Sfântul Ioan cel Nou” și-au dat demisia pe 1 aprilie. La câteva zile de preluarea conducerii celei mai mari unități medicale din județ, Florin Filip și directorul medical Doina Ganea au plecat de la timona acesteia.

Unele surse au indicat faptul că cei doi n-ar fi singurii care au ales să renunțe la funcțiile actuale.

Totul se întâmplă într-o perioadă de grea încercări pentru medicii și asistentele din Suceava, când numărul cazurilor de infecții cu noul coronavirus este în continuă crește.

Directorul de îngrijiri medicale, Mihaela Hreceniuc, nu a demisionat, dar este în izolare la domiciliu.

Managerul Florin Filip pleacă din funcție la numai o săptămână după ce l-a înlocuit pe Vasile Rîmbu. Acesta din urmă a fost suspendat pe 25 martie de președintele Consiliului Județean Suceava.

Mahanu Design

Spitalul Județean Suceava este cel mai afectat din România, la momentul actual, fiind un focar al epidemiei de coronavirus.

Potrivit ultimelor date statistice publicate de INSP, la momentul actual 200 de angajați ai sistemului medical sucevean sunt infectați cu COVID-19, mai precis 45 de medici, 77 de asistenți medicali, 24 de infirmiere, 10 îngrijitoare și 44 de angajați din rândul personalului auxiliar.

Spitalul Judeţean Suceava este obiectul unei anchete începute de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Procurorii au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu.

La conducerea spitalului urmează să ajungă o echipă managerială formată din trei medici militari.

ȘTIRI