Primăria Boroaia face prima campanie de dezinfecție generală. Următoarea va fi înainte de PaștiRural

Primăria Boroaia face prima campanie de dezinfecție generală. Următoarea va fi înainte de Paști

       Accesări: 3411

În plină epidemie, cuvintele de ordine sunt prevenire și dezinfecție. Autoritățile din mediul rural și-au făcut planuri de acțiune și le pun deja în practică în lupta cu răspândirea agentului patogen care crează atât de multe probleme în județul Suceava. Și autoritățile comunei Boroaia derulează un program de igienizare generală care se va desfășura în două etape.

Prima campanie a început de luni, 30 martie, cu dezinfectarea centrului civic din localitate.

Marți au fost igienizate drumurile naționale și județene ce traversează satele Boroaia, Bărăști și Giulești până la limita cu localitatea Praxia și cu județul Neamț.

Acțiunea va continua până pe 2 aprilie cu activitățile de dezinfecție propuse pentru satele Moișa și Săcuța, dar și cu aplicarea celorlalte puncte din programul de igienizare generală a comunei.

„Am achiziționat o cantitate suficientă pentru o campanie de dezinfecție în toată comuna Boroaia. Vrem ca acțiunea noastră să aibă un impact semnificativ. Situația din județ impune măsuri de precauție ridicate și din partea noastră.”, explică primarul Vasile Berariu. „Nu va rămâne nicio cale de acces nedezinfectată în campania noastră. Indiferent că este asfalt sau balast vom igieniza fiecare drum!”

Primar Vasile Berariu

Primăria Boroaia a cumpărat aproape 8 tone de hipoclorit de sodiu, concentrație minimă 12,5%, soluția cea mai indicată pentru dezinfecție.

Autoritățile desfășoară campania de igienizare cu mijloace și personal propriu. Un fermier din comună și-a oferit utilajul și agregatul de stropit cu ajutorul căruia drumurile sunt curățate eficient cu agentul chimic

Produsul chimic folosit pentru igienizarea spațiilor publice este utilizat cu o diluție standard, avizată, este 0,833 litri de hipoclorit de sodiu la 9 litri de apă.

Aleile din comună, ulițele, drumurile de acces, curțile interioare ale instituțiilor, parcările și spațiile pietonale din parcuri sunt prevăzute în planul de igienizare.

În același context epidemiologic, Primăria Comunei Boroaia și-a creat un stoc de materiale de protecție și dezinfectanți pentru perioada următoare. Au fost achiziționate 3.000 de mănuși și 1.500 măști chirurgicale care vor fi distribuite, în funcție de necesități și priorități, populației din cele cinci sate.

Pentru angajații din administrația publică, ce desfășoară activități preponderent în exteriorul instituției, au fost cumpărate 100 de bucăți de măști cu grad ridicat de protecție.

ȘTIRI