Accesări: 4010

Situațiile epidemiologice se schimbă tot mai des. Două unități administrative au ieșit din zona restricțiilor, după 14 zile de la impunerea acestora. Comunele Drăgușeni și Bogdănești au intrat în scenariul verde, măsurile specifice scenariului galben încetându-și aplicabilitatea.

La data de 9 februarie, în cele două localități rata de infectare era de 0,39 și, respectiv, 0,48 la mia de locuitori.

În scenariul verde revine și orașul Liteni. Hotărârea a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență întrunit în ședință extraordinară online.

Incidența cazurilor în această localitate este de 0,87.

Comuna Forăști se menține în scenariul roșu

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

La polul opus se află Comuna Forăști care rămâne în scenariul roșu. Alte patru unități administrative din județul Suceava se află într-o situație similară: Moara, Rădăuți, Șcheia și Vatra Dornei.

Cea mai mare rată de infecție se înregistrează la Moara (4,57 la mia de locuitori).

În comuna Forăști, incidența cazurilor de coronavirus este de 3,56. Cea mai ridicată valoare s-a înregistrat pe 5 februarie, când, potrivit datelor furnizate de DSP Suceava, rata de infecție a fost de 4,23 la mia de locuitori.

Pentru a ieși din scenariul roșu, numărul de cazurilor de infecție nu trebuie să depășească 3 la mia de locuitori.

17.000 de suceveni s-au vindecat de coronavirus

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 136.901, în ultimele 24 de ore fiind testate 879 de persoane. La momentul de față sunt 881 persoane se află în carantină, iar 652 sunt în izolare la domiciliu.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 374, iar numărul persoanelor suspecte de coronavirus este de 70.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului se peste 17.000 de persoane au fost declarate vindecate.

ȘTIRI