Casă din satul Dolheştii Mari distrusă de un incendiu violentRural

Casă din satul Dolheştii Mari distrusă de un incendiu violent

       Accesări: 1984

Un incendiu puternic a distrus o casă din satul Dolheştii Mari, în comuna Dolheşti. Nedoritul eveniment s-a produs marţi, 9 februarie. Alerta a fost dată dimineaţă, la ora 10.35.

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Preutești și Dolhasca, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Potrivit ISU Suceava, la sosirea echipajelor, ardeau casa de locuit și o construcție anexă, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Incendiul a fost lichidat la ora 12:55.

Au ars casa de locuit pe o suprafață de 80 metri pătraţi și anexa gospodărească pe 20 metri pătraţi. De asemenea, s-au degradat geamurile unui autoturism, care se afla în apropierea focarului.

Codrin Benta

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționață a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat o casă învecinată, un fânar și autoturismul proprietarului.

ȘTIRI