Comuna Dolhești are un dispensar modernizat, dotat și reabilitat integral. Investiție în valoare de 2 milioane de leiRural

Comuna Dolhești are un dispensar modernizat, dotat și reabilitat integral. Investiție în valoare de 2 milioane de lei

       Accesări: 1132

Infrastructura de sănătate este prioritară și în mediul rural. Comuna Dolhești are cel mai nou și modern dispensar din zona Fălticeni, după ce autoritățile locale au reușit să atragă fonduri pentru reabilitarea acestei clădiri. Lucrările au fost încheiate anul trecut, însă edilul Cristinel Bărculescu a dorit ca momentul sfințirii și al inaugurării oficiale să fie organizat acum, după perioada pandemică și în preajma hramului localității.

Evenimentul s-a desfășurat luni, 10 octombrie, în prezența unui grup de medici, asistente și săteni.

Slujba de sfințire a fost oficiată de un sobor de patru preoți.

La finalul acesteia, primarul Cristinel Bărculescu, medicul primar Lăcrămioara Mercore și protoiereul Adrian Dulgheriu au rostit discursuri în care au punctat importanța investiției, dar și rolul esențial al medicului.

Dispensarul este conceput ca un centru de sănătate integrat, ce reunește cabinetul de medicină generală, farmacia, cabinetul stomatologic și spațiul destinat asistentului medical comunitar.

„Este o zi mare și importantă, astăzi, pentru întreaga noastră comunitate, mai ales în aceste momente când vedem împreună, doctorii de trupuri și cei de suflete.

Sunt bucuros că astăzi am reușit să sfințim această investiție de o importanță majoră, investiție care rezolvă problemele medicale ale cetățenilor din comuna Dolhești.”, a declarat primarul Comunei Dolhești.

„Am reușit și am făcut condiții moderne și necesare pentru desfășurarea unor servicii medicale de calitate.

Vreau să mulțumesc constructorului pentru calitatea lucrărilor, echipei din Primăriei, consilierilor locali. Le urez mult succes cadrelor medicale care își vor desfășura activitatea aici.”

Investiție de 2 milioane de lei

Lucrările au prevăzut reabilitarea, modernizare și extinderea clădiri.

În urmă investițiilor au fost construite și două săli de așteptare, cât și o rampă pentru persoanele cu dizabilități.

Pentru eficiență termică, pereții dispensarului au fost acoperiți cu termoizolație, iar tâmplăria și geamurile au fost înlocuite. Acoperișul, mobilierul și sistemele de colectare pentru apa pluvială sunt, de asemenea, noi.

Clădirea a fost înfrumusețată cu elemente din lemn, realizate în stil rustic.

La exterior au fost amenajate locuri de parcare și alei de acces.

Medicul primar Lăcrămioara Mercore a subliniat faptul că acum, după mai bine de 20 de ani de când profesează aici, dispensarul uman oferă condiții deosebite pentru cei peste 2.000 de locuitori ai comunei Dolhești.

Investițiile totale se ridică la 2 milioane de lei. Fondurile au fost atrase printr-un proiect depus pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

ȘTIRI