Actul educațional din comuna Boroaia trece în era digitală. Dispozitive moderne primite de elevi și profesoriEducație

Actul educațional din comuna Boroaia trece în era digitală. Dispozitive moderne primite de elevi și profesori

       Accesări: 1164

Modernizarea învățământului este un subiect de actualitate. Un pas important în această direcție este dotarea unităților cu dispozitive inteligente, foarte atractive pentru elevi și, în același timp, utile și profesorilor pentru predarea cursurilor. Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” s-a raliat unei astfel de idei, iar în câteva luni au fost îndeplinite toate formalitățile pentru achiziția de echipamente electronice mobile și fixe.

Cu ajutorul unui proiect pe fonduri europene, întocmit în numai cinci zile de o echipă mixtă de la nivelul unității de învățământ și administrației locale, actul educațional din comuna Boroaia trece în era digitală.

Aproximativ 450 de terminale sunt utilizate acum în procesul de predare.

Începând cu acest an școlar, 2022-2023, toți elevii structurilor școlare beneficiază de tablete, iar profesorii de laptopuri.

În cadrul aceluiași program au fost achiziționate 14 camere web, opt camere web pentru conferință, proiectoare, table interactive și tablete grafice.

La acestea se adaugă cele 360 tablete și 30 laptopuri, pentru elevi și profesori.

Dotările menționate au fost repartizate tuturor structurilor școlare din comună.

Proiectul se ridică la aproximativ 900.000 de lei.

Contribuția Primăriei Boroaia la finanțarea achiziției este de 73.000 de lei.

Directoarea Lucia Moroșan subliniază faptul că prezența dispozitivelor inteligente este binevenită, iar la finalul anului școlar să reflecte plus valoare în rezultatele elevilor.

Edilul Vasile Berariu amintește un aspect important, tabletele vor putea fi utilizate timp de doi ani, plata abonamentelor fiind asigurată.

Merită amintit și faptul că primul demers pentru digitalizarea procesului educativ din localitate s-a cristalizat în toamna anului 2020, când Primăria Boroaia și Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” au direcționat din bugetul fiecăreia fonduri în valoare de 36.000 de lei și, respectiv, 20.000 lei.

Fondurile au fost utilizate pentru achiziția unui pachet de dispozitive electronice format din 26 laptopuri și camere web destinate profesorilor care au susținut cursuri de la distanță, din clasele în perioada pandemiei.

ȘTIRI