Comuna Baia are cea mai nouă și frumoasă grădiniță din județul Suceava. Copiii vor avea și două locuri de joacăRural

Comuna Baia are cea mai nouă și frumoasă grădiniță din județul Suceava. Copiii vor avea și două locuri de joacă

       Accesări: 3915

Rețeaua școlară dintr-o comunitate rurală se dezvoltă și s-a înnoit în doar patru ani. După investiții importante în infrastructura educațională, elevii și profesorii din Comuna Baia dispun astăzi de cele mai bune condiții. Lista obiectivelor este completată de noua grădiniță cu program normal ce va purta numele unui învățător.

Investiția se ridică la peste 2,5 milioane de lei și s-a finalizat după aproape doi ani de la începerea lucrărilor, în noiembrie 2018.

Primarul Maria Tomescu spune că noua grădinița este un proiect de suflet și că, în ciuda eforturilor susținute, copiii au început noul an școlar în vechea grădiniță.

Deschiderea va avea loc în luna octombrie, după ce autoritățile locale vor finaliza achizițiz un nou set de mobilier.

„Am finalizat un nou proiect în Comuna Baia. Este o grădiniță unde vor învăța copiii din partea de sus a satului Baia, care vor avea condiții dintre cele mai bune.”, a spus primarul Maria Tomescu. „Atât cei mici, cât și cadrele didactice se vor în casă nouă din octombrie. Este o grădiniță frumoasă, spațioasă și modernă. Copiii și cadrele didactice din Comuna Baia merită tot ce este mai bun.”

Grădinița „Vasile Hlihor” din Baia este cea mai nouă, modernă și frumoasă unitate de învățământ preșcolar din județul Suceava și a fost concepută să corespundă ca aspect cu specificul esetic al gospodăriilor rurale.

Elementele din lemn sunt asortate cu exteriorul, în timp ce interior este plin de culoare. Sălile au mobilier și duplari pe culori diferite, verde, roșu, galben și portocaliu, cât și grupuri sanitare separate pentru fiecare grupă.

Noua grădiniță din comuna Baia este amplasată pe strada Gheorghe Miserciu și face obiectul unei finanțări cu fonduri europene, prin programul FEADR.

Unitatea dispune de patru săli, grupuri sanitare, centrală termică proprie și un spațiu pentru spectacole.

Noua grădiniță, cea mai mare din comuna Baia, poartă numele îndrăgitului învățător Vasile Hlihor, un îndrumător, un om cu suflet mare, pentru zeci de generații de copii, unul dintre elevii acestuia fiind și actualul primar Mariei Tomescu. În semn de recunoștință pentru tot ceea ce a făcut pentru învățământul din Baia și Școala Gimnazială nr.3 va fi purta numele acestui cadru didactic.

Clădirea este destinată personalul didactic și copiilor de la grădinița care acum funcționează în câteva săli ale Școlii Gimnaziale nr.3, unde se învață în două schimburi pentru că spațiul este insuficient.

Planurile administrației locale nu se opresc aici.

Lângă noua grădiniță este în curs de amenajare un loc de joacă, în spatele clădirii. Un alt spațiu va fi amenajat în fața unității, unde va fi construit și un teren de sport adaptat pentru nevoile preșcolarilor.

ȘTIRI