Investiții în comuna Hârtop. Lucrările la proiectul rețelei de apă și canalizare sunt realizate în proporție de 50%Rural

Investiții în comuna Hârtop. Lucrările la proiectul rețelei de apă și canalizare sunt realizate în proporție de 50%

       Accesări: 1505

Sunt în grafic. Lucrările la cea mai importantă investiție din comuna Hârtop decurg fără probleme. Autoritățile locale sunt mulțumite de modul cum este implementat proiectul pentru rețeaua de apă și canalizare.

50% din lucrările prevăzute în obiectivul de investiții sunt realizate.

Acum sunt executate săpăturile și se amenajează rețeaua de apă și canalizare pe drumul principal, în paralel cu DJ 208 C, un drum aflat în reabilitare capitală.

Rețeaua de apă și canalizare va avea 26 de kilometri lungime.

Firma suceveană Euroest Group se ocupă de lucrări, ce trebuie finalizate în iulie 2021.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Valoarea contractului se ridică la 10,4 milioane de lei.

Acesta este cel mai amplu proiect la nivel investițional desfășurat în Comuna Hârtop.

Proiectul prevede amenajarea unei rețele de 13 km de rețea de apă potabilă și 13 km de rețea de canalizare și o stație de pompare.

„Mă bucur să văd că lucrările avansează în proiectul nostru. Deja jumătate din lucrările propuse sunt încheiate.”, a spus primarul Vasile Nechifor. „Sunt mulțumit de ritmul lucrărilor. În momentul de față suntem în grafic cu lucrările și suntem optimiști în privința finalizării la termen.”

Alimentarea cu apă potabilă va fi realizată din conducta principală destinată comunei Preutești, care este cuplată la rețeaua de apă a municipiului Fălticeni.

Infrastructura subterană este amplasată de-a lungul ambelor părți a șoselei DJ 208 C, de la un capăt la altul al comunei.

Stația de epurare va funcționa pe un teren achiziționat de Primărie în zona Șes, aproape de bazinul Șomuz, iar bazinele de acumulare pentru apă pe terenul din zona Cireș.

60% dintre locuitorii comunei Hârtop vor avea posibilitatea de a se racorda la apă și canalizare, sistemul fiind gândit să deservească zonele cu o densitatea mai mare a populației.

Infrastructura de apă și canalizare este prevăzută pentru străzile Nicolae Iorga, Vărăriei, Spinoasa, Izvoare și parțial pe străzile Islaz și Cimitir. Rețeaua va deservi câteva sute de gospodării, dar și instituțiile din comună.

ȘTIRI