Accesări: 1864

Consumul de alcool este cauza multor accidente petrecute pe drumurile publice din zona Fălticeni. Ultimul eveniment rutier s-a produs marțea trecută, la lăsatul serii, pe raza comunei Horodniceni, pe fondul neatenției unui căruțaș. Bărbatul, un localnic în vârstă de 54 de ani, conducea un atelaj hipo pe un drum neclasificat, iar un gest imprudent era să-l coste viața.

Căruțașul a sărit din coșul atelajului, pe partea stângă, cu intenția de a traversa drumul.

În acel moment, din spate, se deplasa un autoturism angajat în depășirea atelajului hipo. Vehiculul, condus de un bărbat din comuna Horodniceni, în vârsta de 30 de ani, l-a acroșat pe căruțaș.

Acesta s-a rănit în urma accidentului și a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Ambii participanți la trafic au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Nu același lucru se poate spune și despre căruțașul de 54 de ani. Acesta avea o îmbibație alcoolică de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La spital i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit dosar penal.

Potrivit datelor statistice, aproximativ 40% dintre accidentele cu victime înregistrate în zona Fălticeni au ca autori persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

ȘTIRI