Colonelul Tudor Vladimirescu este noul comandant al Școlii de Subofițeri de Jandarmi din FălticeniLocal

Colonelul Tudor Vladimirescu este noul comandant al Școlii de Subofițeri de Jandarmi din Fălticeni

       Accesări: 2406

Toamna aduce un suflu proaspăt la vârful școlii militare din Fălticeni. Colonelul Tudor Vladimirescu este noul comandant al Școlii de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș”. Vineri, 10 septembrie, s-a desfășurat ceremonia militară specifică unui astfel de moment solemn.

Colonelul Radu Blaga i-a predat comanda colonelului Tudor Vladimirescu.

Schimbarea vine în contextul detașării colonelului Blaga la agenția europeană FRONTEX, unde va activa în următorii trei ani.

Activitatea s-a desfășurat în prezența colonelului Alin Mastan, Inspectorul General al Jandarmeriei Române și a personalului școlii.

Tudor Vladimirescu este al patrulea comandant al Școlii de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” în decurs de trei luni. După colonelul Ionel Postelnicu, conducerea a fost preluată la 1 iunie de colonelul Gabriel Ignea, iar după mai bine de o lună, pe 7 iulie, la comanda școlii a fost împuternicit colonelul Radu Blaga.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Vinerea trecută, după ceremonia de predare-primire, jandarmii l-au comemorat pe sublocotenentul post-mortem Nicolae Lazăr, instruit în anul 1990 la unitatea militara de la Fălticeni, la 30 de ani de trecerea la cele veșnice.

Subofițerul și-a pierdut viața, la datorie, apărând clădirea Guvernului României.

În cadrul acestui moment la care a participat și Inspectorul General al Jandarmeriei Române, a fost oficiată o slujbă de pomenire de către preotul militar al școlii, urmată de alocuțiuni la adresa eroului.

ȘTIRI