Coloană imensă de mașini în municipiul Fălticeni. Sute de autovehicule au sufocat traficul rutier la miezul nopțiiLocal

Coloană imensă de mașini în municipiul Fălticeni. Sute de autovehicule au sufocat traficul rutier la miezul nopții

       Accesări: 10867

Un oraș sufocat de mașini. Municipiul Fălticeni se confruntă zilnic, asemeni multor orașe din țară, cu un trafic auto ridicat care pune presiune pe sănătatea populației, dar și pe infrastructura de drumuri locale. Specialiștii spun că prezența unei autostrăzi sau legătura cu un drum expres ar fi rezolvat parțial problema actuală.

Lipsa unei șosele de centură se simte cel mai mult.

Aceasta ar fi rezolvat cea mai strigentă situație: scoaterea traficului auto de mare tonaj din municipiul Fălticeni.

Pe timpul zilei circulația îngreunată și blocajele sunt chestiuni deja obișnuite. Cozi imense se formează pe străzile Sucevei, 2 Grăniceri sau Dogari, iar în cazul unor lucrări la drumuri sau în situația procedurii unui accident, pe una dintre străzi ori în zona centrală, ambuteiajele apar imediat.

Dar nu doar ziua, ci și pe timpul nopții.

Un transport agabaritic, de 200 de tone, a tranzitat vineri noaptea, în jurul orei 23, municipiul Fălticeni. Este vorba despre transportul unui transformator electric, plecat din portul Constanța spre Vama Siret, donat de Comunitatea Europeană pentru Ucraina.

Date fiind dimensiunile imense ale ansamblului rutier, vehiculul de tonaj a trecut prin centrul orașului, între orele 10:30 – 11:00, în astfel de cazuri viteza de deplasare fiind mică.

În urma transportului agabaritic s-a format o coloană imensă de autotrenuri, autobuze și autoturisme.

Când convoiul se deplasa pe strada Sucevei, coada de mașini ajunsese până pe Bulevardul 2 Grăniceri.

Șoferii de autotrenuri din Ucraina și Turcia au înrăutățit și mai mult situația, aceștia circulând pe mijlocul drumului, astfel că deplasarea pe două benzi nu a fost posibilă până la ieșirea din oraș.

Agenții Poliției Rutiere au dirijat circulația la ieșirea din Fălticeni spre Suceava. Deși s-a circulat cu dificultate, șoferii au fost răbdători.

Traficul auto s-a desfășurat bară la bară, pe strada Sucevei, pe sensul de mers spre Bunești, până în jurul orei 23:45.

Transformatorul a fost transportat pe un trailer modular cu 24 de axe. Un convoi agabaritic similar a fost efectuat și la sfârșitul lunii februarie.

Existența unei șosele de centură ar fi schimbat complet datele problemei în fiecare zi, de câțiva ani încoace, pentru populația, traficul rutier și infrastructura municipiului Fălticeni.

ȘTIRI