Coliziune între un autoturism și un autotren în comuna Boroaia. Trei persoane au ajuns la spitalLocal

Coliziune între un autoturism și un autotren în comuna Boroaia. Trei persoane au ajuns la spital

       Accesări: 8821

Crește numărul accidentelor în zona Fălticeni, pe final de an. Ultimul eveniment rutier s-a produs sâmbătă, pe raza comunei Boroaia. Șoferul unui autotren, înmatriculat în județul Harghita, nu a adaptat viteza la condițiile drum, carosabilul fiind umed, iar într-o curbă la dreapta, deosebit de periculoasă, semnalizată cu indicatoare rutiere, remorca a pătruns pe contrasens și a lovit un Volkswagen Passat, condus regulamentar de o femeie.

Incidentul s-a produs, în jurul orei 12, pe Drumul Național 15 C, la intersecția cu drumul care duce spre satul Bărăști.

Șoferul autotrenului venea de la Suceava, unde descărcase apă minerală, și se îndrepta spre Harghita.

Mașina Volkswagen era condusă regulamentar, aceasta fiind proiectată în urma impactului, în glisiera de protecție.

La fața locului au ajuns în scurt timp două echipaje de la Ambulanța Fălticeni și un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță Suceava.

La intervenție au participat pompierii militari cu o autospecială pentru descarcerare și două ambulante SMURD, inclusiv autospeciala TIM (ambulanță de terapie intensivă mobilă).

În autoturism se aflau aflau cinci persoane, toți cetățeni străini, iar trei dintre ele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava.

Victimele sunt persoane tinere, două fete și un băiat, care au suferit multiple traumatisme. La volan se afla una dintre fete.

Șoferul autotrenului nu a necesitat îngrijiri medicale.

Traficul s-a reluat în jurul orei 13.30. Inițial, pe durata măsurătorilor efectuate de polițiști, s-a circulat pe un fir alternativ.

Polițiștii au testat ambii conducători auto cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. Aceștia mai spun că, atât șoferița, cât și pasagerii din autoturism se pot considera norocoși că au scăpat cu viață.

Oamenii legii i-au reținut permisul șoferului din Harghita și au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

DRDP Iași

ȘTIRI