Cod galben de ninsori și viscol. Carosabil umed în majoritatea județelor MoldoveiRural

Cod galben de ninsori și viscol. Carosabil umed în majoritatea județelor Moldovei

       Accesări: 1265

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică Cod galben de ninsori și viscol pentru regiunea Moldovei, valabilă până duminică, 29 decembrie, la ora 20:00.

În Carpații Meridionali și de Curbură, și în cea mai mare parte a Moldovei, va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.  

Situația drumurilor naționale

Circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară normal, fără probleme cauzate de starea vremii sau a carosabilului, a anunțat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași.

Codrin Benta

Cerul este acoperit, cu ninsori slabe în toată regiunea.

Vizibilitatea este bună, iar temperatura aerului înregistrează valori cuprinse între -2 și 6°C (la Suceava se încregistrau 0°C).

Carosabilul este umed în toată regiunea, respectiv umed cu porțiuni de zăpadă frământată în strat de sub 1 cm pe DN 17A, DN 18 (jud. Suceava) și în județul Botoșani.

Până la orele prânzului s-a acționat cu 116 autoutilaje și s-au răspândit 415 tone de material antiderapant.

Drumarii le recomandă șoferilor să circule prudent, cu adaptarea vitezei la condițiile din trafic și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul de iarnă.

ȘTIRI