Colegiul Național „Nicu Gane” este în doliu. Distinsa profesoară Alina Cristea s-a stins din viațăActualitate

Colegiul Național „Nicu Gane” este în doliu. Distinsa profesoară Alina Cristea s-a stins din viață

       Accesări: 36339

Lacrimi, regrete și tristețe. Unul dintre profesorii de marcă ai Colegiului Național „Nicu Gane” a murit. Unitatea de învățământ este pentru câteva zile în doliu.

Profesoara Alina Cristea, în vârstă de 45 de ani, s-a dus la cele veșnice.

Distinsa și respectabila profesoară a trecut în neființă în urma unei suferințe cumplite, cauzată de o boală care nu a putut fi învinsă.

A plecat mult prea repede la cer, lăsând un gol în sufletele colegilor. Amintirea ei rămâne vie pentru cei care au cunoscut-o și au apreciat-o.

Exemplu de moralitate și rigurozitate, Alina Cristea a format numeroase generații de elevi ai Colegiului Național „Nicu Gane” în spiritul valorilor educaționale.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Originară din Fălticeni, profesoara predat la catedra de franceză și engleză și s-a remarcat atât la nivel profesional, cât și interuman. Colegii o descriu ca pe o persoană de o înaltă ținută morală, un om deosebit, cu har și bunătate.

Colectivul de cadre didactice de la Colegiul Național „Nicu Gane” aduce un pios omagiu şi veșnică recunoștință Alinei Cristea. Colegii și conducerea unității de învățământ au ținut să transmită un mesaj de condoleanțe.

„Plecarea dintre noi a colegei noastre reprezintă un moment extreme de dificil, mai ales că a fost întotdeauna una dintre cele mai vesele persoane, unul dintre cei mai optimiști și mai înțelegători oameni pe care i-am cunoscut , astfel că pierderea Alinei este cu atât mai dificil de acceptat. Este de nedescris sentimentul pe care îl trăiesc acum, când ne părăsește un prieten, un coleg, un om deosebit, cu care am avut o colaborare de excepție.”, declară Ioan Caulea, director adjunct al colegiului fălticenean. „Alături de colegii mei, voi păstra mereu în suflet amintirea bunătății, bucuriei de a trăi, a corectitudinii și loialității acestui om minunat. Regretul este enorm și pierderea incomensurabilă. Dragostea și bunătatea acestui om ne fac să îndreptăm privirea către cer, într-o pioasă rugăciune pentru un suflet ce lasă în urmă un gol uriaș.”

Învățământul fălticenean este mai sărac prin pierderea unui dascăl de excepție, care a știut să lumineze generații de elevi, care au iubit-o și respectat-o.

Alina Cristea s-a născut anul 1976 la Fălticeni. După terminarea studiilor liceale în orașul natal, a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Visul de a deveni profesoară se împlinește, iar din anul 1999 pășește în lumea învățământului. 21 de ani va preda la Colegiul Național „Nicu Gane”.

De-a lungul carierei, profesoara a obținut rezultate de excepție la Olimpiada Națională de Franceză.

Printre cei care au înregistrat rezultate deosebite sub îndrumarea ei se numără și eleva Cosmina Strugaru, care a obținut mai multe premii perioada 2017-2020.

Profesoara Alina Cristea va fi înmormântată la Cimitirul Grădini. Funeraliile vor avea loc joi.

Dumnezeu să o ierte.

ȘTIRI