Accesări: 653

S-au întors la ore. Elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu au revenit la cursuri după șapte zile de pauză. Restul elevilor sunt în continuare în vacanță.

1.000 de elevi din Fălticeni, 250 de la gimnaziu și 750 de la liceu, sunt înscriși în actualul an școlar la cele șapte unități de învățământ.

Orele se desfășoară doar pe internet, prin intermediul platformelor educaționale.

Cursurile se vor încheia pe 29 aprilie, iar clasele terminale vor participa la toate activităţile didactice.

În mediul rural din zona Fălticeni, școala pe internet întâmpină în continuare probleme. Unii elevi fie nu au semnal pe dispozitivele electronice sau calitatea acestuia este foarte slabă, fie nu dispun de tablete.

Un exemplu este cel din Comuna Vulturești, unde elevii claselor a opta nu au primit nicio tabletă. Copiii folosesc propriile terminale electronice, însă în anumite sate ale localității sunt probleme cu semnalul din rețeaua mobilă de telefonie, ceea ce îngreunează participarea la cursurile de la distanță.

Pentru clasele terminale structura anului școlar nu a suferit niciun fel de modificare, vacanțele de primăvară rămânând la datele planificate și cunoscute (2 aprilie – 11 aprilie pentru Sărbătorile Pascale Catolice şi 30 aprilie – 9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe).

Vacanţa se va încheia pentru elevii din celelalte clase pe data de 4 mai.

Grupele din învăţământul preşcolar, clasa pregătitoare, clasele I, a VII-a şi clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a vor finaliza semestrul în data de 25 iunie.

Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, conform calendarelor aprobate: 22 – 25 iunie pentru Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a şi 28 iunie – 1 iulie pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

Probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de către Ministerul Educaţiei.

ȘTIRI