Cod portocaliu de vreme rea pentru zona de munte din judeţul Suceava. Instabilitate atmosferică încă 24 de oreActualitate

Cod portocaliu de vreme rea pentru zona de munte din judeţul Suceava. Instabilitate atmosferică încă 24 de ore

       Accesări: 467

Săptămâna începe cu noi avertizări de instabilitate atmosferică.

Până în această seară, la ora 19:00, în zona de munte, în Moldova, Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Pentru zona de munte a judeţului Suceava este în vigoare un cod portocaliu.
Sunt prognozate averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Se vor acumula cantități de apă de peste 30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Totodată, până în dimineaţa zilei de marţi, 30 iunie, cea mai mare parte a României se află sub atenţionare Cod galben.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În următoarele zile disconfortul termic va fi ridicat, iar mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ȘTIRI