Cinci proiecte derulate de Primăria Comunei Baia se apropie de finalizare. Investiții de 20 de milioane de leiRural

Cinci proiecte derulate de Primăria Comunei Baia se apropie de finalizare. Investiții de 20 de milioane de lei

       Accesări: 1869

Fonduri importante au fost atrase în ultimii patru ani într-o localitate din zona Fălticeni. Banii europeni și guvernamentali atrași de Primăria Comunei Baia au adus un suflu nou în cele două sate în care s-au implementat proiecte majore de dezvoltare. Maria Tomescu, de profesie medic, și-a luat rolul de edil în serios chiar de la începutul mandatului, iar la finalul acestuia trece în revistă câteva investiții care se vor încheia în curând.

Cinci proiecte, aflate pe domenii diferite, completează portofoliul proiectelor derulate de Primăria Comunei Baia, din 2016 și până în prezent, prin programe și axe de finanțare externă, dar și cu fonduri de la bugetul local.

Investiții au fost derulate în mai multe domenii: educație, infrastructură rutieră, cultură, infrastructură apă-canal, dotări școli, amenajare parcuri și locuri de joacă.

„Comuna noastră este un șantier permanent în ultimii patru ani. S-au petrecut multe schimbări în ultimii patru ani, cu ajutorul acestor proiecte ce presupun un volum de muncă imens. Zilele acestea asfaltăm drumurile pe care s-au încheiat lucrările la rețeaua de apă și canalizare. Acum se lucrează la turnarea stratului de uzură.”, ne-a declarat Maria Tomescu. „Avem cinci proiecte pe care le vom finaliza în curând și pregătim altele noi. Am fost axați pe proiecte majore de investiții, dar și pe proiecte din bugetul local.”

Proiecte în valoare de 20 de milioane de lei. 6,5 kilometri de drum sunt modernizați cu 7,2 milioane de lei

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Cele mai importante obiective de investiții sunt modernizarea drumurilor comunale și extinderea rețelei de apă potabilă și canalizare, ce însumează peste 14 milioane de lei.

Modernizarea drumurilor comunale din Baia se desfășoară pe tronsoanele unde au fost amplasate noile rețele de apă și canalizare.

6,5 kilometri de drumuri vor fi modernizați, drumuri care până acum erau pietruite.

După ce a fost profilată, suprafața rutieră a primit un strat de piatră concasată, peste care s-au aplicat două straturi de asfalt.

Proiectul se cifrează la 7,2 milioane de lei și va fi finalizat săptămâna viitoare.

Rețea nouă de apă și canalizare pe 24 kilometri

Cea mai mare și importantă investiție derulată în ultimii patru ani în comuna Baia este proiectul privind extinderea rețelei de apă potabilă și canalizare.

12 kilometri de conducte pentru apă potabilă și alți 12 kilometri pentru canalizare au fost amplasați în subteran, astfel încât numeroși localnici ai satului Baia vor beneficia de noua rețea.

Valoarea finanțării se ridică la 7,7 milioane de lei.

Grădniță nouă în satul Baia

În Comuna Baia se construiește și o grădiniță nouă.

Grădinița care va purta numele învățătorului Vasile Hlihor și va fi una dintre cele mai frumoase din județul Suceava.

Unitatea va oferi condiții deosebite pentru desfășurarea actului educațional. Investiția va fi finalizată în luna august.

Fondurile alocate se ridică la 2,9 milioane de lei.

Tot pe zona infrastructurii educaționale s-au făcut investiții majore pentru reabilitarea Școlii nr.2 din Baia. Clădirea este reabilitată în totalitate, lucrările fiind încheiate în vara acestui an.

Cu excepția structurii de bază, totul este nou în școală. Pe lângă lucrările de renovare s-au făcut și o serie de amenajări peisagistice pentru înfrumusețarea acestui obiectiv.

Proiectul de reabilitare se ridică la 950.000 de lei.

Prima sală de sport din comună

Din acest an, copiii și tinerii din comuna Baia au prima sală de sport. Construită după standarde moderne, obiectivul dispune de vestiare, dușuri, încălzire și sistem de iluminat economic. Sala de sport completează investițiile locale pe segmentul sport și educație fizică, unde Primăria Baia a construit pentru școli trei terenuri de sport cu gazon sintetic.

Investițiile au fost alocate din bugetul local și se cifrează la 950.000 de lei.

Fondurile totale atrase pentru realizarea acestor proiecte se ridică la 20 de milioane de lei.

Noi proiecte în lucru

Maria Tomescu anunță pentru perioada următoare patru noi proiecte aflate în lucru pentru comuna Baia.

Este vorba de centru afterschool, dispensar uman, teren de sport la noua grădiniță și amenajarea centrului civic.

Cea mai nouă investiție din comună va începe pe 15 august 2020, atunci când vor demara lucrările pentru refacerea infrastructurii comunale afectate de ploi.

Vor fi asfaltați cinci kilometri de drum în satele Baia și Bogata.

ȘTIRI