Astăzi are loc repartizarea computerizată la liceu. Unde vor studia elevele din Fălticeni cu media 10 la examenEducație

Astăzi are loc repartizarea computerizată la liceu. Unde vor studia elevele din Fălticeni cu media 10 la examen

       Accesări: 931

După emoțiile de la examen urmează și cel mai așteptat moment pentru absolvenții de gimnaziu. Primul pas spre liceu îl fac astăzi, 10 iulie, când are loc repartizarea computerizată. Admiterea la colegiu se face pe baza mediilor obținute la examenul de Evaluare Națională și a celor obținute de elevi în anii de gimnaziu.

Elevii care au obținut media 10 au dreptul să îți aleagă liceul sau colegiul unde vor studia.

Este și cazul celor două absolvente de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” și Colegiul Tehnic Mihai Băcescu” care au încheiat Evaluarea Națională cu media maximă.

Anastasia Tofan
Ștefana Șoptelea

Ștefana Șoptelea va studia la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni unde a învățat și până acum, în timp Anastasia Tofan ce va urma studiile liceale la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava.

La nivelul municipiului Fălticeni au fost 300 de candidați la examenul de evaluare.

Codrin Benta

Potrivit calendarului de admitere anunțat de Ministerul Educației și Cercetării, în perioada 13-20 iulie, aceștia trebuie să își depună dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați.

În perioada 22-24 iulie vor fi rezolvate de către comisiile județene situațiile speciale apărute după repartizarea computerizată.

A doua etapă de admitere la liceu va începe în 24 iulie.

Rezultatele sunt publicate pe portalul www.admitere.edu.ro.

Publicarea rezultatelor este organizată pe județe, datele fiind anonimizate. Candidații sunt ordonați în ordinea mediei și vor putea să vadă la ce liceu au fost repartizați, folosind codul primit la Evaluarea Națională.

Ei vor putea utiliza și direct codul, pe care-l pot introduce în pagină pentru a căuta la ce liceu au fost repartizați.

ȘTIRI