Cinci metode să dăruiești și să te dăruiești de SărbătoriDiverse

Cinci metode să dăruiești și să te dăruiești de Sărbători

       Accesări: 167

Aventurile de prin magazine, în luna Decembrie, duc la agitație și stres din cauza că putem fi, imaginar vorbind, judecați, că nu am dus cadouri de Crăciun sau de Sfântul Nicolae.

Stăm și căutăm, stăm la cozi, nu suntem hotărâți, nu știu ce vom face de sărbători și toată aceste activități elimină energia vitală din om, devenind ostenit după ce trece „Luna Cadourilor”.

În opinia psihologului Alexandru Pleşea, de cele mai multe ori, oamenii intră mai obosiți și mai stresați în noul An decât în oricare altă lună din an, deoarece vor își concentrează toate energiile pentru a fi la înălțimea așteptărilor celorlalți.

Programul social implementat mai ales de marile corporații, îl fac pe om să cumpere împotriva voinței sale, pentru că așa fac toți și el nu poate face diferit. Omul nu poate să nu cumpere cadouri în Decembrie.

De ce nu cumpără și în alte luni din an la fel de mult oare? El uită să se ofere. El doar oferă lucruri materiale și crede că așa intră în inima omului căruia îi oferă. O astfel de abordare comportamentală, distanțează oamenii între ei. Din acest motiv, mulți ajung să rămână singuri, posomorati și triști în preajma sărbătorilor.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Specialistul afirmă că persoanele singure sunt exemplul viu al programărilor sociale în care au trăit. Ei nu s-au oferit pe ei, ci au oferit lucruri. Nu s-au exteriorizat, ci doar au mimat. Nu au fost sinceri, ci doar au jucat un rol superficial.

Cinci moduri prin care să dăruim și să ne dăruim de Sărbători

Oferă cu ambele mâini și cu privirea “ochi în ochi”. Nu gândi ce gândește celălalt. Oferă dinăuntru, orice oferi. Nu oferi cu interes.

Oferă cu un mesaj verbal, care vine nu din ce vrei tu ca acel om să aibă, ci din ce poți face tu pentru acel om să aibă. Doar dacă tu ești exemplu.

Oferă timpul tău, cu non judecată și altruism. Pune mâna și fă ceva pentru omul căruia îi dai timpul tău. Gătește-i, spală-i vasele, curăță-i pardoseală. Nu îi da doar haine sau jucării.

Dăruiește prin exemplul personal. Nu spune altora ce să facă, dacă tu nu ai făcut încă.

Uită-te la folosința unui dar, și mai puțin la valoarea lui. Dacă oferi o carte, oferă doar ce ai practicat tu din acea carte, nu ce crezi sau doar ți-a plăcut.

ȘTIRI