Cinci canotori din Baia, Rădășeni, Cornu Luncii, Râșca și Preutești reprezintă România la Jocurile OlimpiceActualitate

Cinci canotori din Baia, Rădășeni, Cornu Luncii, Râșca și Preutești reprezintă România la Jocurile Olimpice

       Accesări: 14125

Speranțe mari pentru noi medalii. Cinci tineri din zona Fălticeni participă zilele acestea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cel mai mare și prestigios eveniment sportiv din lume, care are loc o dată la patru ani. Rusu Magdalena (Baia), Ciprian Tudosă (Rădășeni), Ionuț Prundeanu (Cornu Luncii), Florin Arteni (Râșca) și Iuliana Mihai (Preutești) sunt sportivi de performanță care reprezintă România în competiția de canotaj.

Ei au reușit să se califice la Jocurile Olimpice, după ce au obținut alături de colegii de la lotul național rezultate foarte bune în concursurile de profil din ultimii doi ani.

Rusu Magdalena, Ciprian Tudosă și Ionuț Prundeanu sunt multipli campioni naționali și europeni și au în palmares și titluri de campioni mondiali.

Patru dintre acești sportivi prezenți la Jocurile Olimpice și-au început cariera la clubul de canotaj CN „Nicu Gane” Fălticeni, iar unul este sportiv care provine de la CSM Suceava. S-au pregătit mii de ore pe iazul Șomuz, sub îndrumarea antrenorilor Vasile Avrămia și Ioan Despa.

Alături de tinerii campioni se află și fălticeneanul Vasile Oșean, medicul lotului olimpic de canotaj, funcţie pe care o deţine din 2015. El se ocupă de coordonarea antrenamentelor, nutriţiei şi refacerii post competiţionale, în scopul atingerii şi depăşirii limitelor fizice şi psihice ale canotorilor.

Mahanu Design

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice s-a desfășurat vineri, 23 iulie, pe Stadionul Olimpic din capitala Japoniei. Competiția polisportivă se va încheia pe 8 august.

Jurnaliștii Cotidianului Cronica de Fălticeni au stat de vorbă cu Magdalena Rusu, sportivă care la 22 de ani are un palmares impresionant, peste 40 de medalii și mai multe titluri de campioană națională, europeană și mondială în probă regină 8+1 rame.

Cronica de Fălticeni: Cu ce gânduri ați venit la Olimpiadă?

Magdalena Rusu: Am venit cu gândul de a face cele mai bune curse ale noastre și de a încerca să păstrăm tradiția canotajului românesc, care a fost una grandioasă de-a lungul ciclurilor olimpice.

CF: Care sunt așteptările voastre?

MR: Acest concurs va fi foarte greu și, în special, această olimpiadă va fi diferită, datorită faptului că orice sportiv este însetat de victorie, deoarece am continuat programul de pregătire de încă un an.

CF: Poți să ne spui care atmosfera în lot?

MR: Este o atmosferă de nerăbdare, cum am specificat, suntem însetați de a concura și, de asemenea, de victorie. Toată delegația se simte foarte bine.

CF: Vorbește-ne puțin despre obiectivul vostru?

MR: Obiectivul nostru este sa facem cele mai bune curse, astfel victoria va fi aproape.

CF: Este posibilul aurul la Olimpiadă?

MR: Nu putem garanta. Ceea ce vă promit este că vom da tot ce este mai bun din noi pentru a obține o medalie cât mai strălucitoare.

Ionuț Prundeanu (Cornu Luncii)
Iuliana Mihai (Preutești)
Florin Arteni (Râșca)
Magdalena Rusu (Baia)
Vasile Oșean (Fălticeni) – medicul lotului olimpic de canotaj

ȘTIRI