Vedetele folclorului au cântat la Ziua Comunei Drăgușeni. Un veteran de război, elevi și cupluri de aur premiateRural

Vedetele folclorului au cântat la Ziua Comunei Drăgușeni. Un veteran de război, elevi și cupluri de aur premiate

       Accesări: 1805

Zi de sărbătoare cu multă voie bună. Ziua Comunei Drăgușeni și-a reluat locul în calendarul manifestărilor organizate anual de autoritățile locale, ediția 2021 fiind mult așteptată de iubitorii de folclor. Desfășurată în parcul central, recent reamenajat, manifestarea a avut parte de un public numeros și dornic să se reîntâlnească cu artiștii favoriți.

Vremea a fost superbă, așa că cei prezenți au putut „savura” fiecare moment pregătit la sărbătoarea comunei lor.

Evenimentul a fost deschis de tinerele talente locale care au evoluat în fața localnicilor cu cântece populare.

Programul a continuat cu premierea familiilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Primarul Vasile Lică Cepoi le-a oferit celor șapte de aur câte un buchet de flori, un dar și o diplomă de recunoștință.

Au urmat elevii care s-au remarcat la examenele de admitere și cel de maturitate. Patru absolvenți de gimnaziu și liceu au fost recompensați pentru rezultatele obținute la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, din partea primarului. Fiecare elev a primit și câte o coroniță de flori.

Alma Clinic

Ultimul invitat al festivității a fost un veteran de război din comuna Drăgușeni, care a mai rămas în viață. Gheorghe Dascălu, în vârstă 95 de ani, a fost felicitat de edilul localității care i-a transmis urări de sănătate și viață ușoară. Veteranul a primit o diplomă și un cadou.

Cireașa de pe tort a evenimentul a fost programul folcloric.

Cinci dintre cele mai îndrăgite vedete din noul val au încântât audiența cu melodii binecunoscute.

Andreea Haisan, Angelica Flutur și Alexandru Brădățan au făcut o atmosferă pe măsură. Cântecul moldovenesc și buna dispoziție i-au scos pe oameni la joc și la horit.

Spectacolul muzical a continuat cu doi reprezentanți ai cântecului maramureșean. Soliștii Oana Tomoiagă și Paul Ananie au venit pentru prima dată la Drăgușeni, subliniind faptul că aici s-au simțit ca acasă.

Ziua Comunei a continuat cu un program de discotecă în aer liber.

Primarul Vasile Lică Cepoi a mulțumit artiștilor, dar și publicului, amintind că intenționează să reia manifestarea de Anul Nou pe stil vechi, eveniment dedicat obiceiurilor și datinilor de iarnă.

ȘTIRI