Cherestea confiscată la un control de rutină. Polițiștii SPR Vadu Moldovei l-au amendat pe șofer cu 6.000 de leiRural

Cherestea confiscată la un control de rutină. Polițiștii SPR Vadu Moldovei l-au amendat pe șofer cu 6.000 de lei

       Accesări: 4214

Oamenii legii desfășoară zilnic acțiuni de verificare în traficul rutier. Pe lângă vitezomani și conducători auto aflați sub influența băuturilor alcoolice, în zona Fălticeni șoferii de autotrenuri și camioane sunt vizați în controale pentru depistarea transporturilor ilegale de masă lemnoasă sau de material lemnos ce nu este declarat în acte.

Confiscarea de material lemnos este aproape la ordinea zilei pentru polițiștii SPR Vadu Moldovei identifică.

Cea mai recentă situație de acest gen s-a petrecut în cadrul unei acțiuni de control desfășurată pe 29 iunie. Un autotren încărcat cu cherestea de esență molid a fost oprit în trafic, pe raza comunei Fântâna Mare.

Echipajul Secției de Poliție Rurală Vadu Moldovei au verificat documentele prezentate de un șofer, în vârstă de 26 de ani din comuna Fundu Moldovei. Conform avizului de însoţire, vehiculul transporta 43,70 mc material lemnos.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos înscrisă în avizul de însoţire şi cea transporată, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În urma inventarierii, aceștia au stabilit faptul că, bărbatul de 26 de ani transporta în plus cantitatea de 6 mc cherestea de esenţă molid.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 6.000 lei.

Materialul lemnos, în valoare de peste 4.000 de lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

ȘTIRI