Cea mai performantă autocisternă din județ intră dotarea pompierilor din Fălticeni. Finanțare de la bugetul localLocal

Cea mai performantă autocisternă din județ intră dotarea pompierilor din Fălticeni. Finanțare de la bugetul local

       Accesări: 2595

Prioritățile la nivel local sunt într-o dinamică permanentă. Primăria și Consiliul Local Fălticeni și-au creionat pe agendă primele investiții destinate serviciilor pentru situații de urgență, care sunt tot mai solicitate în ultimii ani. De la bugetul municipal au fost direcționați peste 400.000 lei pentru două achiziții care au intrat în dotarea Detașamentului de Pompieri Fălticeni.

Autoritățile locale au cumpărat o autocisternă performantă, de mare capacitate, și un autovehicul utilitar.

Activitatea de predare-primire s-a desfășurat vineri, 17 februarie, în prezența primarului Cătălin Coman și a maiorului Ovidiu Burlacu, comandantul Detașamentului de Pompieri Fălticeni.

Achiziția vine pe fondul unei bune colaborări dintre cele două instituții, dar și a solicitării pe care pompierii au înaintat-o către autorități.

De această investiție nu va beneficia doar municipiul Fălticeni, ci și întreaga zonă, cu cele 20 de localități arondate.

„Având în vedere colaborarea foarte bună dintre cele două instituții, am considerat că este oportun să sprijin activitate lor și cu ajutorul Consiliului Local.

Am alocat fonduri pentru o investiție absolut necesară atât în Fălticeni, cât și în zona în care operează Detașamentul de Pompieri Fălticeni.”, a declarat primarul Cătălin Coman.

„În acest sens, le punem la dispoziție aparatură nouă, cu care pompierii vom salva bunuri și vieți omenești.

Este necesar să sprijinim activitate pompierilor, astfel încât să poată oferi servicii specifice cetățenilor din Fălticeni și zona arondată.”

„Ne bucurăm de achiziția realizată.

Era necesar să avem o autospecială cu cisternă de asemenea capacitate, având în vedere că sunt zone unde nu avem surse apă cu presiune, mă refer la hidranți.”, a spus maiorul Ovidiu Burlacu, comandantul Detașamentului de Pompieri Fălticeni.

„Mulțumim pentru tot sprijinul acordat. Sper să fie o bună colaborare în continuare.”

Cea mai performantă și modernă autocisternă de pompieri din județ

Autocisterna care a intrat în dotarea Detașamentului de Pompieri Fălticeni este cea mai nouă și performantă la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava. Este, în același timp, și autocisterna cu cea mai mare capacitate de stocare.

Produsul este fabricat în România, iar costul s-a ridicat la 330.000 de lei.

Rezervorul de apă poate înmagazina 15.500 de litri de apă, de două ori mai mult decât actualele autospeciale destinate stingerii incendiilor. Capacitatea de refulare este de 2.000 de litri pe minut.

Autocisterna este dotată cu o motopompă de producție japoneză, instrumentar specific, furtunuri și un cadrul metalic mobil așezat pe un autocamion cu tracțiune integrală 6×6.

Noua achiziție, ce vine pe fondul creșterii numărului incendiilor, completează parcul auto al detașamentului din Fălticeni care constă în trei autospeciale de stingere cu volume de stocare de 7.000 și respectiv 9.000 de litri de apă, două autospeciale pentru descarcerare, trei autospeciale SMURD și autoscara pentru incendii.

Autoutilitară de 17.000 de euro

Pompierii fălticeneni au mai primit și un autovehicul utilitar Renault Express în valoare de aproximativ 85.000 de lei.

Mașina va fi utilizată atât pentru intervenții, pentru transportul unor materiale necesare, cât și pentru nevoile curente din activitatea detașamentului.

Cheile autovehiculului au fost predate comandatului pompierilor de către edilul municipalității.

Atât autocisterna pentru stingerea incendiilor cât și autoutilitara sunt date în folosință gratuită prin hotărârea Consiliului Local Fălticeni.

ȘTIRI