Elevii Școlii „Vasile Tomegea” Boroaia au obținut premii deosebite la un concurs național interdisciplinarEducație

Elevii Școlii „Vasile Tomegea” Boroaia au obținut premii deosebite la un concurs național interdisciplinar

       Accesări: 1460

Premii frumoase obținute cu multă muncă. Elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea” s-au întors, recent, cu rezultate deosebite de la o prestigioasă competiție interdisciplinară. Emilia, Mihaela, David, Sabina și Ana și-au atins obiectivul printr-o serie de performanțe care pun în lumină pasiunea pentru excelență și dăruirea profesorilor unității de învățământ din comuna Boroaia.

Ei au participat la secțiunea istorie alături de peste 400 de elevi în cadrul Concursului Național “La Școala cu Ceas”.

Patru dintre premiile puse în joc de organizatori au revenit elevilor din comuna Boroaia.

Mihaela Lazăr și-a adjudecat o menține, iar David Peiu și Ana Ungureanu câte un premiu III. Cel mai bun rezultat l-a obținut Emilia Curcă, juriul concursului acordându-i premiul I la nivel național.

Se spune că elevii sunt oglinda școlii și cartea de vizită a profesorului.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Premiații din comuna Boroaia au fost coordonați și îndrumați de Alina Nistor, profesoară de istorie-geografie. Printre cei care au contribuit la formarea acestor copii silitori se numără și învățătorul Valeriu Horga, cel care le-a insuflat încă la clasele primare, dragostea pentru istorie, ambiția și perseverența pentru cunoaștere, valoare și educație prin studiu.

Pe lângă experiența acumulată în urma participării, Emilia, Mihaela, David și Ana și-au văzut toate eforturile și orele, dedicate pregătite, răsplătite pe măsură.

Un detaliu deloc de neglijat este acela că pregătirea elevilor s-a realizat și cu ajutorul dispozitivelor digitale, tablete, laptopuri, videoproiectoare, table inteligente, aflate în dotarea școlii, printr-un proiect cu fonduri europene, depus de primarul Vasile Berariu.

Profesoara Alina Nistor i-a felicitat pe copii, mulțumind părinților i-au susținut financiar și emoțional în această competiție, directoarei Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea”, profesoara Lucia Moroșan, pentru sprijinul acordat, și bineînțeles organizatorilor care i-au primit pe participanți cu brațele deschise.

Concursul interdisciplinar “La Școala cu Ceas” s-a desfășurat la Râmnicu Vâlcea, pe 11 februarie.

Diplomele și medaliile au fost înmânate de către Mihaela Alexandru, Inspector General Școlar și primar municipiului gazdă.

Inclus în calendarul Ministerului Educației, concursul național „La Școala cu ceas” este un test de pregătire important pentru elevii care își doresc să participe la concursul de istorie „Clio”, faza județeană, ce va avea loc la Dorna Arini, în luna mai.

ȘTIRI