Cătălin Coman începe al treilea mandat de primar al municipiului Fălticeni. Noul Consiliu Local este constituitActualitate

Cătălin Coman începe al treilea mandat de primar al municipiului Fălticeni. Noul Consiliu Local este constituit

       Accesări: 4386

Este oficial. Municipiul Fălticeni are un Consiliu Local nou constituit și un primar reales și învestit în funcție. Ceremonia s-a desfășurat miercuri, 21 octombrie, în prezența prefectului Alexandru Moldovan.

În cadrul aceluiași eveniment au mai participat consilierul juridic Simona Ciocan, edilul Cătălin Coman, primarii comunelor Boroaia, Fântâna Mare, Râșca și Vadu Moldovei, cât și invitați din mediul educațional, antreprenorial, religios și din administrația publică locală.

După intonarea Imnului Național al României, un sobor de preoți condus de protoiereul Adrian Dulgheru a oficiat slujba de binecuvântare dinaintea ședinței de constituire și depunere a jurămintelor.

Solemnitatea, organizată la Centrul Cultural „G.V. Birlic” (fosta Casă de Cultură), cu respectarea normelor de distanțare socială, i-a reunit pe cei 18 aleși locali desemnați prin votul electoratului fălticenean la 27 septembrie 2020.

Conform procedurilor în vigoare, ședința de constituire a Consiliului Local are loc în prima întrunire după scrutin, iar în cadrul acesteia sunt aleși președintele de ședință (persoana cea mai vârstă dintre aleșii locali), și alți doi reprezentanți (cei mai tineri dintre consilierii locali).

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Prezidiul a fost condus de viceprimarul Constantin Bulaicon (decanul de vârstă al Consiliului Local Fălticeni), în calitate de președinte de ședință, acesta fiind secondat de Elena Gavril și Cosmin Ilie, reprezentanții tinerei generații.

Formalitățile au fost îndeplinite prin depunerea jurământului de către aleșii locali și primarul reales, Cătălin Coman.

Prefectul Alexandru Moldovan a ținut un discurs în încheierea ceremoniei, prin care i-a felicitat pe toți cei învestiți în funcție, amintind la final contextul epidemiologic actual și faptul că autoritățile locale trebuie să sprijine și să se implice în lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

Cătălin Coman, aflat la începutul celui de-al treilea mandat, a vorbit în fața aleșilor locali și invitaților despre cea mai importantă investiție finalizată, noul spital municipal, despre munca ultimilor opt ani în administrația locală, despre viitoarele proiecte pentru Fălticeni, subliniind importanța conlucrării dintre primar și consilierii locali.

Consiliul Local Fălticeni (2020-2024)

Constantin Bulaicon (PSD)
Gabriela Chirilă (PSD)
Eugenia Cojocaru (PSD)
Luminița Corbu (PSD)
Iulian Darabă (PSD)
Octav Drăgușanu (PNL)
Maria Dulgheriu (PSD)
Elena Gavril (PNL)
Răzvan Haidău (PSD)
Cosmin Ilie (PSD)
Gabriel Matei (PSD)
George Mîndruță (USR-Plus)
Gabriel Moroșanu (PNL)
George Murariu (PSD)
Marius Pintilii (PSD)
Sergiu Sandu (PSD)
Cozmin Stoica (USR-Plus)
Ionel Vasiliu (PNL)

ȘTIRI