Caravana vederii bune poposește în zona Fălticeni. Consultații gratuite pentru tineri, adulți și bătrâni. Prima oprire este în Comuna SlatinaActualitate

Caravana vederii bune poposește în zona Fălticeni. Consultații gratuite pentru tineri, adulți și bătrâni. Prima oprire este în Comuna Slatina

       Accesări: 2711

Pandemia schimbă reguli vechi și aduce unele noi. Dacă până nu demult clientul era cel care se deplasa la cabinet pentru a-și vedea de sănătate, acum lucrurile s-au schimbat, vine prestatorul la beneficiar acasă și nu oricum. Câțiva tineri specialiști din București au lansat o campanie prin care ofertă consultații optometrice gratuite pentru cei care locuiesc în mediul rural.

De acestea pot beneficia tinerii, adulții, bătrânii, dar și copiii.

Optometriștii au pornit într-o caravană în tot județul Suceava, iar zilele acestea poposesc și în zona Fălticeni. Prima oprire este în Comuna Slatina.

Consultațiile optometrice gratuite se desfășoară în vehicule de vacanță, care dețin tot instrumentarul dintr-un cabinet optometric

. Măsurile de igienă și dezinfecție sunt asigurate după fiecare consult, iar cei care vor să beneficieze de unul trebuie doar să se înzestreze cu răbdare.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Specialiștii din București vor fi miercuri, 7 aprilie, în comuna Slatina, iar joi, 8 aprilie în comuna Horodniceni, între orele 9.30 și 11.30, apoi până la ora 17.00 vor opri în mai multe locuri din localitate. Laboratorul mobil va staționa în apropiere de sediul Primăriilor.

După consultațiile gratuite, doritorii pot achiziționa ochelari de vedere.

Tinerii optometriști urmează să ajungă și în comuna Mălini.

Caravana va sosi, de altfel, în toate localitățile din mediul rural și urban, inclusiv în municipiul Fălticeni.

Cu ajutorul mașinilor din flota „Go Camper”, deținută de om de afaceri fălticenean, optometriștii bucureșteni își desfășoară campania intitulată „Din grijă pentru ochii tăi”.

Zilnic sunt realizate câte 50 de consultații optometrice gratuite.

Prin intermediul acestei acțiuni sunt determinarea dioptriilor și este verificarea acuității vizuale. au fost descoperite și cazuri de cataractă, persoanele respective primind sfaturile necesare pentru a apela la o intervenție chirurgicală.

Până acum caravana a poposit la Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret, Cajvana și Grămești.

La momentul de față patru astfel de laboratoare mobile sunt prezente în județul Suceava.

ȘTIRI