Cantina Colegiului „Nicu Gane” este ca nouă. Investițiile pentru reabilitare și eficiență energetică sunt la finalActualitate

Cantina Colegiului „Nicu Gane” este ca nouă. Investițiile pentru reabilitare și eficiență energetică sunt la final

       Accesări: 1785

Investiții ajunse aproape la final. Cantina Colegiului Național „Nicu Gane” arată ca nouă după implementarea proiectului de reabilitare executat la interiorul și exteriorul clădirii. Acestea sunt primele lucrări de amploare realizate în decurs de aproximativ 40 de ani.

Lucrările din proiect sunt efectuate în proporție de 97%.

Cu excepția structurii cantinei, totul este nou în clădirea localului.

Acoperișul, băile, tâmplăria exterioară și interioară, instalațiile termice și electrice sunt complet noi. Bucătăria, încăperile pentru personal, sala de mese, sala de la parter, unde funcționa discoteca, s-au înnoit estetic.

Imobilul este dotat acum cu panouri solare și un sistem de încălzire complex care vor ajuta ca la eficientizarea consumului pe perioadă anotimpului rece.

Din vechea construcție au fost păstrați în linia estetică originală, stâlpii interiori, pereți acoperiți cu gresie și pardoseala din mozaic.

Reabilitarea termică este una dintre componentele principale ale proiectului. Pentru un confort termic optim și un consum de energie redus, pereții au fost izolați au fost cu vata minerală bazaltică.

Altă noutate importantă este noua instalație destinată încălzirii cantinei, un sistem complex dotat cu tehnologie de ultimă oră.

Lucrările vor fi încheiate săptămâna viitoare.

Deși nu sunt incluse în proiect, zona spațiului verde este revizuită pentru a da o notă de prospețime, în ton cu clădirea.

Investițiile totale se ridică la 2,72 milioane de lei, din care 1,66 milioane de lei este contribuția Uniunii Europene.

Lucrările au demarat la sfârșitul lunii octombrie 2019.

Proiectul depus de Primăria Fălticeni a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Cantina colegiului a fost dată în folosință în anul 1982.

ȘTIRI