Accesări: 1458

Fălticenenii din mai multe zone ale municipiului s-au confruntat în ultimele zile cu lipsa apei la robinet, din cauza problemelor apărute la sursa de captare de suprafață Baia III.

În urma ploilor torențiale, apa râului Moldova nu a mai îndeplinit condițiile de potabilitate pentru a fi captată în vederea suplimentării cantitățile de apă pompate spre oraș din subteran (stațiile Baia I și Baia II).

Pe lângă problemele generate de natură, revin în actualitate și problemele tehnice ale sistemului de alimentare cu care se confruntă furnizorul.

 Dispeceratul Agenției ACET Fălticeni a transmis o notificare privind întreruperea furnizării apei pentru o parte a consumatorilor din Fălticeni, în cursul zilei de luni, 15 iunie 2020. Este vorba de cartierele Revoluției și 2 Grăniceri.  

Săptămâna va începe cu intervenții ale angajaților ACET, pentru remedierea unor defecțiuni pe o conductă de apă ce alimenează blocul numărul 15, scara F, de pe strada 2 Grăniceri.

Codrin Benta

Apa va fi întreruptă începând de la ora 8 a dimineții, iar furnizarea se va relua în jurul orei 16. Vor fi afectaţi consumatorii de pe străzile: 2 Grăniceri, Cotești, Broșteni, Petru Rareș, Pictor Șoldănescu, Țărăncuței, Dogarilor, Revoluției (parțial), Aleea George Grămadă, Filaturii, Grădinița Dumbrava Minunată, Circa Sanitară Nr. 3, Motexco, E-ON, B.R.D., Raiffeisen Bank, Complex Nada Florilor, Club Royal, Fujy Film, Catedrala, Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu, Coafor 2 Grăniceri, Canay Plastic, Prisma Design, Urgent Cargus, Service VSI, Elbi, Danerta, Vulcanizare Școala 3, Crayston, Tarsin, Forsilva, Galero, Larisa, Rogelya, Simos, Autoservice Galant, Obilex Clean, Iristar, agenți economici din incinta Filaturii.

Notificarea de întrerupere a furnizării apei a fost transmisă și către 8 asociații de proprietari care administrează blocuri de pe străzile Revoluției și 2 Grăniceri: Asociațiile de proprietari 7, 8, 9, 11, 12, 13, 17 și 18.

ȘTIRI