Campanie caritabilă de Crăciun. Elevii colegiilor din Fălticeni strâng bani, haine și jucării pentru copiii nevoiașiSpecial

Campanie caritabilă de Crăciun. Elevii colegiilor din Fălticeni strâng bani, haine și jucării pentru copiii nevoiași

       Accesări: 342

Decembrie este luna faptelor bune, luna darurilor oferite din suflet. Elevii celor trei colegii din municipiul Fălticeni și-au unit forțele pentru un scop nobil, acela de a-i ajuta și bucura pe cei mici. Liceenii au lansat campania caritabilă „Un Crăciun pentru fiecare”, iar pe 1 Decembrie, într-o zi de sărbătoare pentru toți românii, au ieșit în prima acțiune de strângere de fonduri.

Conform planului stabilit înainte, tinerii și-au amenajat un mic stand, lângă Judecătorie, unde și-au putut vinde marfa.

Acasă au pregătit multe bunătăți, iar pe alea pietonală i-au întâmpinat pe trecători cu prăjituri delicioase și ceai cald.

Voluntarii fac parte din clubul Interact Fălticeni au ținut să-i îndulcească pe trecători, de Ziua Românei, contra unor donații care au ajuns la pușculița copiilor nevoiași.

„Vrem să le facem un Crăciun mai frumos copiilor care nu au unul. Mă refer la copii din mediul rural, pentru ei sunt mai defavorizați.”, ne-a spus Celeste Neculai, unul dintre tinerii implicați în campania caritabilă. „Astăzi, de 1 Decembrie, strângem donații, pe care le vor oferi sub formă de cadouri la Crăciun. Am făcut prăjituri acasă, pe care le oferim celor vor să doneze bani pentru în campania noastră.”

Nicio campanie caritabilă nu este simplă sau ușoară.

Pentru a-și atinge scopul, elevii de liceu au făcut echipe care au „patrulat” pe aleea pietonală în căutarea acelor fălticeneni cu suflet sensibil, care pot dărui din puținul lor pentru cei care au mult mai puțin decât ei.

Donațiile au fost făcute după posibilitate.

Iar cei care au cumpărat nu au regretat, pe de o parte, pentru că banii lor se vor transforma într-un cadou, iar pe de altă parte, pentru că prăjiturile și ceaiul au fost foarte bune.

Voluntarii de la Interact, elevi ai celor trei colegii fălticenene, Vasile Lovinescu, Mihai Băcescu și Nicu Gane, și-au propus un obiectiv ambițios până la Crăciun.

Vor să strângă 20.000 de lei pentru copiii nevoiași.

Banii vor ajunge la elevii din mediul rural. Este vorba despre copii din satele Oniceni, Manolea și Preutești.

Începând de mâine, 2 decembrie, pot fi donate haine, jucării și rechizite destinate tot copiilor de la țară. Voluntarii au organizat mai multe puncte de colectare în Fălticeni.

Dacă aveți produse noi sau care vă prisosesc, le puteți pregăti, „ușile” campaniei caritabile „Un Crăciun pentru fiecare” sunt deja deschise.

ȘTIRI