Camion confiscat de polițiști. Acțiune pe raza comunei Boroaia pentru combaterea delictelor silviceActualitate

Camion confiscat de polițiști. Acțiune pe raza comunei Boroaia pentru combaterea delictelor silvice

       Accesări: 12943

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava a făcut publice rezulatele acţiunilor derulate în perioada 4-12 februarie 2021, pentru prevenirea infracţiunilor la regimul silvic.

Planul de acţiune „Scutul Pădurii”, este derulat de poliţiştii din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, în cooperare cu lucrători de jandarmi și specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și Direcției Silvice Suceava.

În perioada analizată, au fost efectuate 51 de controale pe drumurile publice, 3 controale pe linia provenienței, prelucrării, depozitării și valorificării materialului lemnos și 7 controale în fondul forestier și la unități economice. 

Au fost constatate 13 infracțiuni silvice şi au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale in valoare de 22.930 lei.

De asemenea, au fost confiscați 20 metri cubi material lemnos și a fost indisponibilizat un camion de transport în valoare de 40.000 lei.

Alma Clinic

Marţi, 9 februarie, un echipaj de politie din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, a oprit  pe DN15C, de pe raza localităţii Boroaia, un autocamion care transporta un container cu rumeguș.

Conducătorul nu a putut prezenta documentele de însoțire a materialului lemnos declarând verbal că nu le deține.

În continuare s-a procedat interogarea aplicației iWood Tracking, rezultând faptul că pentru data, locul și ora opririi nu există generat vreun cod valabil.

Camionul a fost condus la sediul Ocolului Silvic Fălticeni, unde specialistii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos (rumeguș) din mijlocul de transport, identificând un volum total de 11,65 metri cubi de rumeguș rășinoase. 

În cauză, s-a întocmit dosar penal privind săvârsirea infracțiunii de ”transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport”, faptă prevăzută de codul silvic.

Rumeguşul, în valoare de 1246,55 lei a fost predat în custodia Ocolului Silvic Fălticeni, iar autocamionul, în valoare de aproximativ 40.000 lei, a fost indisponibilizat de către polițiști.

ȘTIRI