Biserica Adormirii Maicii Domnului își va prăznui hramul. Slujbă oficiată în sobor și procesiune în ajunul sărbătoriiReligie

Biserica Adormirii Maicii Domnului își va prăznui hramul. Slujbă oficiată în sobor și procesiune în ajunul sărbătorii

       Accesări: 2244

Pregătiri pentru sărbătoare. Biserica Adormirii Maicii Domnului, din municipiul Fălticeni, își va prăznui hramul pe 15 august. Este ziua când credincioșii din parohie, dar și pelerinii sunt așteptați la Sfânta Liturghie care încheie cele două săptămâni de post.

Preoții Adrian și Teodor Brădățanu îi invită pe fălticeneni să participe în număr cât mai mare la hramului, dar și la programul slujbei din ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului.

Luni seara va fi oficiată Vecernia și Privegherea.

În cadrul serviciului religios va fi Prohodul Maicii Domnului, un moment aparte în care preoții, corul bisericii și mirenii vor cânta împreună imnul vechi de câteva sute de ani.

După acest moment solemn, cei prezenți vor putea participa la procesiunea care se va desfășura, începând cu ora 19, pe traseul Biserică – Școala ”Alexandru Ioan Cuza” – Primărie – Biserică.

La ziua hramului, marți, 15 august, au fost invitați preoți de la parohiile din oraș, dar și din mediul rural.

Părintele paroh Adrian Brădățanu spune că pregătirile sunt în toi. Doamnele au pregătit 5.000 de sarmale și alte bunătăți pentru agapa creștină de la finalul Sfintei Liturghii.

Și biserica, un reper al vieții spirituale fălticenene, va fi primenită așa cum se cuvine pentru sărbătoarea și hramul lăcașului.

Ornamentele florale vor înfrumuseța naosul și catapeteasma.

Lemnul acesteia din urmă și cel al altor patru icoane au fost restaurate, revopsite și, pe ornamente, acoperite foiță de aur.

Biserica Adormirii Maicii Domnului, ce va împlini anul viitor 200 de ani de la ctitorire, a fost resfințită în anul 2010, de Î.P.S. Pimen și Î.P.S Macarie, după încheierea lucrărilor de pictură murală.

ȘTIRI