Biciclete și flori pentru personalul spitalului din Fălticeni. Daruri oferite de Carrefour România și Asociația PastelLocal

Biciclete și flori pentru personalul spitalului din Fălticeni. Daruri oferite de Carrefour România și Asociația Pastel

       Accesări: 4785

Atmosferă plină de zâmbete, bucurie, culoare și daruri. Așa au început săptămâna câțiva zeci de angajați ai Spitalului Municipal Fălticeni care s-au bucurat de atenție și prețuire. În pragul sărbătorilor pascale 31 de medici și asistente medicale au primit biciclete pentru a se deplasa la serviciu.

Darurile au fost oferit de Carrefour România și Asociația Pastel în semn de respect pentru activitatea din perioada pandemiei de coronavirus.

În egală măsură, scopul donației are și alte două coordonate importante, legate de sănătate și grijă față de mediu, pentru că mersul pe bicicletă înseamnă stare de bine, dar și mobilitate ecologică.

Deoarece sensibilitatea feminină este asociată mereu cu florile, doamnele medic și asistentele medicale au primit și buchete realizate în cadrul unui atelier floral. Buchetele de flori au fost asezonate bicicletelor care sunt echipate cu coșuri pentru depozitarea lucrurilor mai mărunte.

Donația face parte din proiectul „Pedale salvatoare” și se adresează cadrelor medicale care locuiesc în zonele mărginașe ale municipiului Fălticeni.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Evenimentul s-a desfășurat marți, 19 aprilie, la sediul unității medicale.

Donațiile au venit „la pachet” cu gânduri de recunoștință, mulțumire și apreciere, dar și cu promisiunea că faptele bune nu vor înceta din partea companiei franceze.

Au participat Andreea Oprea, director executiv Asociația Pastel, Julien Munch, director general Carrefour Romania, Alina Gamauf, HR, CSR & Corporate Affairs, membru în Comitetul Executiv, medicul Vlad Morariu, manager la Spitalul Municipal Fălticeni și primarul Cătălin Coman.

Sesiunea de discursuri a fost deschisă de directorul general al Carrefour România, urmat de cel al Alinei Gamauf care a subliniat faptul spitalele din România au beneficiat de sprijin din partea Carrefour, în perioada pandemiei, donațiile oferite depășind de peste 200.000 de euro. Ea i-a felicitat pe medici și asistente pentru „tot ceea ce fac pentru toți ceilalți și că întotdeauna vor găsi în Carrefour un partener de nădejde”.

Managerul Vlad Morariu le-a mulțumit celor implicați în această campanie, arătând că inițiativa Asociației Pastel și sprijinul Carrefour România este o dovadă de respect și un gest frumos la adresa cadrelor medicale din Spitalul Municipal Fălticeni.

La rândul său, primarul Cătălin Coman a apreciat demersul lansat de cei doi parteneri la adresa personalului medical, mulțumind în numele administrației locale și al comunității pentru modul în care au ales să-și manifeste prețuirea pentru medicii și asistentele beneficiare ale donației.

Achiziția bicicletelor este susținută financiar de Carrefour, la inițiativa Asociației Pastel.

Prin această acțiune, donatorii vor încuraja, în același timp, mișcarea și mobilitatea ecologică.

Autorii proiectului spun că „vor să le ia această corvoadă administrativă femeilor cadre medicale ale spitalului din Fălticeni, pentru a le face naveta mai ușoară dinspre locuințele lor, din cartiere mărginașe, spre locul de muncă”.

ȘTIRI