Strada pe care se află Primăria din Fălticeni ar putea fi rebotezată cu numele actorului Grigore Vasiliu BirlicLocal

Strada pe care se află Primăria din Fălticeni ar putea fi rebotezată cu numele actorului Grigore Vasiliu Birlic

Posibile modificări în nomenclatorul stradal din Fălticeni. Unul din cele peste 100 de drumuri publice și-ar putea schimba denumirea în viitorul apropiat. Sectorul pietonal dintre Biserica „Adormirii Maicii Domnului” și casa academicianului Artur Gorovei, ar putea fi rebotezată cu numele marelui actor Grigore Vasiliu Birlic.

Ideea aparține primarului Cătălin Coman și nu este tocmai nouă, dar nici singura.

Porțiunea, de aproximativ 300 de metri lungime, face acum parte din strada Republicii. Printre instituțiile care funcționează aici se numără Primăria Fălticeni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni și Biblioteca Municipală.

„Mă gândesc de mult la o stradă cu numele actorului Birlic. Fălticeneanul nostru merită să aibă o stradă care să-i poarte numele.”, ne-a declarat primarul Coman. „Cred că drumul dintre Biserica Adormirii și până la Primărie este cea mai potrivită alegere. Este o stradă centrală și fără prea mari probleme.”

Preotul Nicolae Apostol, fostul paroh al Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Tâmpești, propune la rândul său ca strada Buciumeni, care pornește de la poarta Stațiunii de Cercetare Pomicolă și până la statuia grănicerului să poarte numele lui Birlic.

Unele voci din Consiliul Local spun că strada Buciumeni are „rezonanțe sadoveniene” și un anume istoric în spate, iar schimbarea titulaturii nu ar fi potrivită.

Proiectul privind redenumirea în strada Grigore Vasiliu Birlic ar putea prinde contur anul viitor. Secțiunea de drum amintită urmează să fie reabilitată integral, motiv care constituie un argument în pluspentru primarul Coman,în favoarea acestei modificări.

Numele artistului de comedie apare și în titulatura Centrului Cultural, după cum au rebotezat autoritățile municipiului fosta Casă de Cultură.

Facebook Comments

ȘTIRI