Accesări: 3512

Posibile modificări în nomenclatorul stradal. Una dintre cele peste 200 de străzi din municipiul Fălticeni și-ar putea schimba denumirea în viitorul apropiat. Sectorul pietonal dintre Biserica „Adormirii Maicii Domnului” și casa academicianului Artur Gorovei, ar putea fi rebotezată cu numele marelui actor Grigore Vasiliu Birlic.

Ideea aparține primarului Cătălin Coman și nu este tocmai nouă, dar nici singura.

Porțiunea, de aproximativ 300 de metri lungime, face acum parte din strada Republicii.

Printre instituțiile care funcționează aici se numără Primăria Fălticeni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni și Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”.

„Mă gândesc de mult la o stradă cu numele actorului Birlic. Fălticeneanul nostru merită să aibă o stradă care să-i poarte numele.”, ne-a declarat primarul Coman. „Cred că drumul dintre Biserica Adormirii și până la Primărie este cea mai potrivită alegere. Este o stradă centrală și fără prea mari probleme.”

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Preotul Nicolae Apostol, fostul paroh al Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Tâmpești, propunea în urmă cu câțiva ani ca strada Buciumeni, care pornește de la poarta Stațiunii de Cercetare Pomicolă și până la statuia grănicerului, să poarte numele lui actorului Birlic.

Unele voci din Consiliul Local spuneau, atunci, că strada Buciumeni are „rezonanțe sadoveniene” și un anume istoric în spate, iar schimbarea titulaturii nu ar fi tocmai potrivită.

Proiectul privind redenumirea în strada Grigore Vasiliu Birlic ar putea prinde contur anul viitor.

Secțiunea de drum amintită urmează să fie reabilitată integral, motiv care constituie un argument în plus pentru primarul Coman, în favoarea acestei modificări.

Numele cunoscutului artist apare și în titulatura Centrului Cultural, după cum autoritățile locale au decis să redenumească fosta Casă de Cultură.

ȘTIRI